SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Radio Geluk, verrijkt het dagelijks leven van ouderen

De Zeeuwse Muziekschool heeft zich de laatste jaren toegelegd op uitbreiding van haar traditionele aanbod, onder meer op het gebied van ouderenparticipatie. De muziekschool investeert in expertise om deze vorm van muzikale verrijking van het dagelijks leven van ouderen te vergroten. Vanuit het project Radio Geluk’ hebbende muziekschool en SVRZ samen een aantal muzikale deelprojecten opgestart. De medewerkers welzijn van SVRZ begeleiden deze projecten in verschillende locaties van SVRZ. Uit de praktijk blijkt dat het een mooie aanvulling is op het bestaande welzijnsaanbod bij SVRZ. Muziek maakt emoties los, maakt mensen vrolijk, brengt herinneringen terug en zorgt voor verbinding.

Radio Geluk, een paar praktijkvoorbeelden

Project ‘Ken jij de Mosselman’

Kleuters van de Bisschop Ernstschool hebben samen met cliënten van SVRZ Ter Valcke in Goes muziek gemaakt. Onder leiding van een gitaar spelende muziektherapeut van de muziekschool werden bekende liedjes gezongen die herinneringen naar boven brachten bij de ouderen. Deze activiteit was bedoeld om ouderen met jongeren te verbinden. Dit project is al feestelijk afgesloten. Bekijk hier een filmpje van Omroep Zeeland.
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/109532/Bejaarden-zingen-met-kleuters-Je-ziet-dat-de-ouderen-weer-een-beetje-opleven

Musical special voor ouderen  

De musical ‘De oude doos’ is een voorstelling van theatergroep Flits, speciaal ontwikkeld voor ouderen in zorgcentra. Het is een interactieve voorstelling. Drie muzikanten ontmoeten elkaar per toeval. Deze ontmoeting leidt tot een muzikale wereldreis. De herinnering aan muziek van vroeger staat centraal. De musical is opgevoerd in SVRZ Ter Valcke in Goes en was een groot succes.

Grootkoor brengt mensen samen

In SVRZ Erasmuspark in Goes-Noord is een Grootkoor opgericht. Alle bewoners van woonzorgcentrum Erasmuspark en omwonenden zijn iedere dinsdagochtend welkom om mee te komen zingen. Het koor staat onder leiding van een professionele dirigente van de Zeeuwse Muziekschool. De eerste zangochtend was spannend, maar ontzettend leuk en gezellig. De opkomst was verassend, 25 aanmeldingen, waaronder vier heren.

Zingen met een zangcoach

Vrijwilligers en medewerkers welzijn in de verschillende zangverenigingen in SVRZ Ter Valcke in Goes worden gecoacht door mensen van de muziekschool. Zij leren hoe je zingen met elkaar leuker kan maken. Maar ook hoe je mensen kan stimuleren om  muziekinstrumenten te gebruiken.

Muziektherapeut voor mensen met afasie

De medewerkers en cliënten van het afasiecentrum van SVRZ in Goes krijgen tien ochtenden ondersteuning van een muziektherapeut van de muziekschool. Samen doen ze muziekactiviteiten die afgestemd zijn op cliënten met afasie.

Muziektherapeut voor mensen met dementie

In SVRZ Koriander in Heinkenszand komt regelmatig een muziektherapeut op bezoek in de groepswoningen voor mensen met dementie. De therapeut neemt muziekinstrumenten mee die de cliënten mogen bespelen. Ook worden er samen liedjes gezongen.

Lokale muziekverenigingen

In de groepswoningen SVRZ Prinses Beatrixstraat in Wemeldinge start op de muziekschool op 20 maart het muzikale project ‘Geef muziek cadeau’. Zij werken hiervoor samen met SVRZ, muziekvereniging OKK en de leerlingen van groep 5 van de basisscholen in Wemeldinge. Met ondersteuning van een muziekdocent worden er vijf muzikale bijeenkomsten gepland. Hoe deze bijeenkomsten precies ingevuld gaan worden is nog niet duidelijk maar ook dit initiatief zal zeker gewaardeerd worden.

Radio Geluk ook in SVRZ Veere

En naast al deze mooie initiatieven in De Bevelanden zijn er ook nog plannen in voorbereiding voor SVRZ Veere.

SVRZ is blij met deze muzikale samenwerking. Het heeft al veel mooie momenten gebracht in de locaties.
Met dank aan de Zeeuwse muziekschool!

 

 

Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?