SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Afasie is een taalstoornis die ontstaat door niet-aangeboren hersenletsel. In het Afasiecentrum van SVRZ en Gors helpen we mensen met deze taalstoornis. Ze leren omgaan met de beperking in hun communicatie. Door oefeningen en contact met andere mensen met afasie, bouwen ze zelfvertrouwen op. Hierdoor durven ze zich beter te uiten, waardoor de communicatie beter verloopt. Het Afasiecentrum is een voorziening van SVRZ en Gors en heeft locatie in Goes en Terneuzen.

Dale Lefrandt komt elke week naar het Afasiecentrum om zijn communicatie te verbeteren. Dale: “We praten gewoon over van alles en nog wat. Het voelt helemaal niet als oefenen. Ik adviseer anderen om gewoon te komen. Niet bang zijn, je bent niet de enige!”
Lees hier het hele verhaal van Dale.

Peter Pekaar volgt de Hersenz methodiek bij het Afasiecentrum. Deze behandeling is helemaal afgestemd op zijn persoonlijke doelen en mogelijkheden. Peter: “Ik sport meerdere keren per week en er komt een behandelaar bij mij thuis om gesprekken te voeren met het hele gezin. Naast beter communiceren, heb ik ook beter leren omgaan met mijn nieuwe situatie.”
Lees hier het hele verhaal van Peter.

Kijk hier voor meer informatie over afasie.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?