SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
SVRZ de Kraayert client en werknemer

Qwiek.up

De Qwiek.up neemt cliënten mee in hun persoonlijke belevingswereld. De Qwiek.up toont beelden op het plafond of op de muur. Beelden van vroeger of mooie rustige natuurbeelden. Of beelden van een concert van André Rieu. De mogelijkheden zijn enorm. De beelden van de Qwiek.up kunnen onrustige cliënten een fijn, rustig gevoel geven. Tijdens de verzorging van de cliënten is de Qwiek.up ook een uitkomst. De beelden bieden afleiding en geven aanleiding tot een praatje, terwijl de medewerker haar zorgtaken kan uitvoeren.

SVRZ Gasthuis gebouw

De belevenistafel

De belevenistafel is een touchscreen monitor, ingebouwd in een tafel. Op hoogte instelbaar zodat elke rolstoelgebruiker aan kan schuiven. Vier menu’s, met elk weer een onderverdeling, bieden talloze mogelijkheden voor de gebruikers. Zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke aandoeningen kunnen er mee aan de slag. Ontspanning, puzzels, muziek, foto’s van vroeger, geheugentraining;  het zit er allemaal in. Bewoners kunnen zelfstandig of met elkaar, samen met familie en bezoek aan de slag. Dat is ook een doelstelling van de tafel: het brengt mensen met elkaar in contact. Samen werken, samen doen, samen genieten.

"Ik heb met eigen ogen mogen zien wat de komst van de Qwiek.up deed met cliënten en medewerkers. Het is echt een toegevoegde waarde op de dagelijkse zorgverlening. Cliënten genieten! Terwijl Andre Rieu een wals speelde op de muur, herhaalde een cliënt continu: niet uitzetten zuster, het is zo mooi!"
Teamleider Joke Francke
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?