SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

In het ontmoetingscentrum De Statie bieden wij u extra begeleiding en ondersteuning bij geheugenproblemen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Ook organiseren wij extra activiteiten waar u aan mee kunt doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Vraag een rondleiding aan
ontmoetingscentrum de statie
Kom eens langs Canadalaan 2
4551 AL Sas van Gent
Bekijk onze contactgegevens
De locatie

Alles binnen handbereik

In het ontmoetingscentrum De Statie bieden wij dagbesteding, begeleiding en ondersteuning aan mensen met lichte tot wat verder gevorderde geheugenproblemen die nog thuis wonen. Ook hun mantelzorgers zijn van harte welkom.

Meer over de locatie

Aandacht voor u en uw mantelzorger

Woont u nog thuis, heeft u beginnende of verder gevorderde geheugenproblemen en heeft u behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning? U bent dan samen met uw mantelzorger van harte welkom in ons ontmoetingscentrum. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u hier andere mensen ontmoeten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Door samen in gesprek te blijven en praktische adviezen te krijgen, kunnen bepaalde problemen verminderd of zelfs voorkomen worden. Ook organiseren wij allerlei activiteiten, evenementen en uitstapjes waar u aan mee kunt doen. In groepsverband, maar uiteraard is er ook ruimte om iets voor uzelf te doen. Bewegen is ook een goede manier om geheugenproblemen te verminderen. Daarom kunt u regelmatig deelnemen aan een bewegingsactiviteit. Speciaal voor de mantelzorgers zijn er gespreksgroepen. Hier leert u andere mantelzorgers kennen en kunt u ervaringen delen.

Voorzieningen en De Redoute in de buurt

Het ontmoetingscentrum is ondergebracht in het Multifunctionele Centrum De Statie. Hier is onder andere een bibliotheek, basisschool, kinderdagverblijf, sporthal, enzovoort gevestigd. Ook kunnen wij aansluiten bij verenigingen en activiteiten die plaatsvinden in het Multifunctionele Centrum. Zorgcentrum De Redoute ligt op een steenworp afstand van het ontmoetingscentrum.

Zorgaanbod

Samen gaan we voor de beste zorg!

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die u nodig heeft. Bij ontmoetingscentrum De Statie bent u samen met uw mantelzorger van harte welkom.

Ontmoetingscentrum De Statie is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Voorzieningen
 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  In het Multifunctionele Centrum De Statie is een bibliotheek waar u gebruik van kunt maken.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  Op loopafstand van Ontmoetingscentrum De Statie zijn 2 grote supermarkten te vinden. Ook is er een kleine overdekte markthal genaamd Markt 4, gevestigd in de voormalige Kerk van Sas van Gent. Hier zit onder andere een bakker, beenhouwerij, bloemenzaak en diverse gezellige cafeetjes.

Verhalen

Meer dan duizend bossen bloemen

Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland in deze locatie.
Bekijk de activiteiten die plaatsvinden in de andere locaties van SVRZ.

Naar agenda
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?