SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Dagbesteding biedt een gevarieerd dagprogramma

Aan het begin van de dag bespreken de medewerkers we wat we die dag gaan doen. Soms voeren we gesprekken, spelen we spelletjes of maken we een wandeling. Een andere keer doen we mee met activiteiten die in de wijk georganiseerd worden.

Indicatieloze dagbesteding

In samenwerking met een aantal Zeeuwse gemeentes biedt SVRZ op proef dagbesteding voor ouderen uit die gemeentes zonder dat zij hiervoor een Wmo-indicatie nodig hebben. Op deze manier is de dagbesteding veel toegankelijker en kunnen meer bezoekers een zinvolle en plezierige dag beleven. Deze vorm van dagbesteding zorgt ervoor dat ouderen minder eenzaamheid en verveling ervaren.  Hierdoor blijven ze vitaler, waardoor zij langer thuis kunnen blijven wonen. Bovendien helpt de indicatieloze dagbesteding de mantelzorgers te ondersteunen en ontlasten.

Vrijwilligers zorgen voor de begeleiding van de deelnemers. Zij worden hierbij fysiek of telefonisch ondersteund door een professionele medewerker welzijn.  Tussen de middag gebruiken de deelnemers tegen betaling gezamenlijk een broodmaaltijd of een warme maaltijd.  Er vinden diverse activiteiten plaats op basis van de wensen van de bezoekers. U kunt een dagdeel komen of een hele dag. U dient zelf voor vervoer te zorgen. SVRZ is betrokken bij de volgende projecten:

  • De gemeente Borsele doet een project in woonzorgcentrum Rietzanger in Heinkenszand.
    Maandag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • De gemeente Goes doet projecten in:
    – Woonzorgcentrum Meuleweie in Wolphaartsdijk, dinsdag van 9.30 uur tot 16.00 uur.
    – Verenigingsgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15, Goes, dinsdag van 9.30 -15.30 uur.
    – Het Geerteshuis, Jachthuisstraat 13, Kloetinge, donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur.
Bekijk onze locaties
Goed om te weten!

Waar vind ik deze zorg?

Bekijk alle SVRZ locaties
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?