SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Voor mij is het heel duidelijk. Ik neem de vaccinatie. We weten inmiddels hoe heftig corona kan zijn en wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn. Daar wil ik mezelf tegen beschermen, maar ook mijn naasten en de kwetsbare cliënten met wie ik werk.

Ik hoor wel eens dat mensen bang zijn voor de bijwerkingen op korte en langere termijn. Ik heb daar niet zo’n angst voor. Het vaccin is, net zoals alle vaccinaties van het rijksvaccinatieprogramma, onderworpen aan strenge tests. Natuurlijk kunnen er wat bijwerkingen zijn, maar die zijn er ook bij andere vaccinaties. Ik weet dat ik matige pijn op de injectieplaats kan krijgen, of vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, rillingen, gewrichtspijn of koorts. Maar voor mij weegt dat niet op tegen de klachten die je kan krijgen als je COVID-19 hebt.

Vaccineren heeft ons in het verleden geholpen om besmettelijke ziekten de baas te worden. Ik denk dat het bijzonder fijn is dat deskundigen in een korte tijd zo ver zijn gekomen dat we ons ook tegen COVID-19 kunnen vaccineren. Maar ook dat boezemt mensen angst in. Is een vaccin dat zo snel op de markt is gekomen wel veilig? Ik heb daar geen twijfels over. Omdat het belang van dit vaccin zo groot is, is er wereldwijd aan gewerkt. En hoe meer mensen er met deze vaccins bezig zijn, hoe meer en hoe breder de risico-inschattingen zijn gemaakt.

Ik zie het vaccin als een lichtpuntje aan het einde van een lange tunnel. Door het vaccin kunnen we weer zorg leveren zonder maskers te hoeven dragen en kunnen we weer contact maken en elkaar aanraken. Ik denk dat dat een grote positieve verandering zal zijn. Ik kijk ernaar uit!”

 

“Het vaccin geeft 2021 perspectief, hoop en samenzijn”
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?