SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Door het coronavirus is er veel veranderd in mijn werk bij ZorgThuis. Als we vermoeden dat een cliënt besmet is, overleggen we met zijn or haar huisarts. Totdat de testuitslag bekend is, wordt de cliënt verzorgd door het Viraalteam van ZorgThuis waar ik deel van uitmaak. Dat betekent dat je helemaal ingepakt naar deze cliënten gaat. Voor sommige cliënten is het wel even schrikken als ze je zo zien. Zeker voor dementerenden, maar met wat humor kom je een heel eind.

Toen het Viraalteam werd opgericht, werd aan ons gevraagd wie er in dit team wilde werken. Ik ben niet zo bang aangelegd, dus voor mij was de keuze niet moeilijk. Ik heb gekozen voor de zorg en deze crisissituatie hoort daar gewoon bij. Mijn werk is mijn passie; ik wil iets kunnen betekenen voor onze cliënten. We moeten zo liefdevol en warm mogelijk de basiszorg blijven leveren, ook in deze tijd. Voor sommige collega’s is de keuze om bij het Viraalteam te gaan lastiger en daarom ben ik blij dat er een verdeling is in het werk. Dankzij dit team kunnen we uitgaan van elkaars kracht.

Laatst bleek een cliënt die ik verzorgd heb inderdaad positief te zijn. Dat raakte me wel. Dan komt het coronavirus toch heel dichtbij. Voordat hij naar de corona-unit in Oostburg ging, heb ik hem nog even gebeld om sterkte te wensen. En nu is het hopen dat hij weer herstelt!”

 

 

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?