SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Van dichtbij heb ik gezien wat de klachten zijn. En welke maatregelen er getroffen werden door het crisisteam. Deze situatie was zo nieuw voor iedereen dat er in het begin elke dag wel iets veranderde in de maatregelen. Soms wel na een uur. Ik kan je zeggen dat het heftig is om het verloop van de ziekte zo te zien. De twee cliënten die positief getest waren, zijn gelukkig weer hersteld en inmiddels is iedereen uit isolatie.

Corona heeft een flinke impact gehad op de vaste structuren op de afdeling. We liepen helemaal ingepakt rond. Dat was ontzettend warm, zeker met deze temperaturen buiten. Normaal loop ik in een shirt rond, maar dat kon niet meer. We kunnen nog altijd geen bezoek ontvangen, activiteiten gaan niet door. Soms zorgt dat wel voor een korter lontje, maar toch zie je ook wel veel creatieve initiatieven ontstaan. Het virus verbindt op een bepaalde manier ook weer. Ik vind het bijvoorbeeld wel bijzonder dat de automatisering ineens in de woonkamers is doorgedrongen. Bewoners die zitten te videobellen, wie had dat gedacht!

Voor mij was het een paar weken geleden wel spannend. Mijn vrouw werkt ook in de zorg en zij was positief getest op het virus. Dat betekende corona op het werk en corona thuis. Gelukkig is ze weer helemaal hersteld en kunnen we weer vooruit kijken.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?