SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Vorig jaar kampten we met een krappe bezetting rond de feestdagen, omdat collega’s ziek waren. Het voelde toen niet prettig voor de medewerkers dat ze alleen op een groep stonden. En dus hadden we binnen het team besloten dat we dit jaar met een dubbele bezetting zouden werken tijdens de feestdagen. Nu we te maken hebben met corona is het extra fijn dat deze afspraak al gemaakt was. Zo kunnen we toch iets extra’s doen voor de bewoners.

We hebben allerlei activiteiten rond de feestdagen gepland. We maken kerststukjes en versieren de woning. Onze cliënten hebben niet meer zo’n besef van tijd. Dus wil je ze dat kerstgevoel geven, dan moet je Kerst zichtbaar maken. Als ze de kerstboom zien, dan weten ze het weer. Oudjaar is een moeilijker feest om te vieren met onze bewoners. Als iemand wakker wil blijven tot 24.00 uur, mag dat natuurlijk. Maar over het algemeen gaat iedereen toch op tijd naar bed. Waarom zou je mensen uit hun routine halen? Om het jaar toch met een feestelijk tintje te beginnen, vieren we de jaarwisseling overdag. En natuurlijk bakken we oliebollen.

Het is bijzonder om tijdens de feestdagen te werken. Het heeft wel iets speciaals. We hebben gespaard voor deze dagen en kunnen er ook echt een feestje van maken. Er is dan kerstbrood en lekkere hapjes, zo maken we het samen gezellig. En omdat we met zijn tweeën op de groep zijn, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht voor de bewoners.

Voor sommige familieleden zal het dit jaar wel wat moeilijker zijn. Normaal gesproken kon je als partner of kind met Kerst mee-eten, als je dat wilde. Dit jaar kunnen we familieleden alleen maar op de kamer van de bewoners ontvangen. Door het wegvallen van het gezamenlijke kerstdiner komen sommige familieleden in een gat terecht. Zeker de mensen die verder geen familie hebben. Dat vinden wij als medewerkers lastig. Je hebt ook een band met de familieleden en door de situatie rond corona is die band alleen maar gegroeid. Tegelijkertijd zijn we ook blij en dankbaar dat we met de feestdagen niet gesloten zijn, zoals in het voorjaar. Dat was echt niet fijn geweest.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?