SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“In de media wordt veel gesproken over de grote behoefte aan mondkapjes en schorten. Maar door corona is er bij veel organisaties ook meer vraag naar bijvoorbeeld saturatiemeters, dieetvoeding en zuurstof. Normaal gesproken worden dit soort zaken en de persoonlijke beschermingsmiddelen bij SVRZ door de locaties zelf bij vaste voorkeursleveranciers ingekocht. De inkoopafdeling op het Servicecentrum regelt onder andere projecten en de inkoop van investeringsmiddelen.

Een echte vechtmarkt 

Maar al snel na de corona-uitbraak werd duidelijk dat de locaties bij hun vaste leveranciers niet voldoende materialen konden inkopen. Ons team op het Servicecentrum heeft andere kanalen en dus was de beslissing snel gemaakt om de pbm centraal in te gaan kopen. Mijn collega’s hebben al het reguliere werk overgenomen, zodat ik me voor 100% kon focussen op de inkoop voor de locaties. Het bleek een echte vechtmarkt te zijn. Ik heb zelfs meegemaakt dat zendingen op de luchthaven nog omgelabeld werden en verkocht werden aan een hogere bieder. Omdat de meeste leveringen noodgedwongen rechtstreeks op het Servicecentrum binnenkwamen, hebben we een vergaderzaal omgetoverd tot magazijn. Overal stonden dozen, maar het is ons gelukt om alles te ordenen en bij de juiste locaties af te leveren.

Het geheim achter ons succes? Dat is moeilijk te zeggen. Het zijn meerdere factoren, denk ik. Kijk, met inkoop doe je het eigenlijk in een situatie als deze zelden precies goed. Je hebt of te weinig of te veel. Maar in dit geval wilden we echt niet te weinig hebben. Dat kun je je collega’s in de zorg niet aandoen. Gelukkig hebben we vanaf het prille begin alle ruimte gekregen van de directie om alles aan te kopen wat we konden krijgen. Er was geen twijfel over de noodzaak, dat vergrootte onze slagkracht. Daarnaast hebben we blijkbaar ook de juiste bronnen weten aan te boren.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?