SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Het is bijna 5 december. Vol verwachting klopt ons hart, maar zal de goede Sint wel komen nu COVID-19 er is? Jawel hoor! Zelfs in deze tijden van corona loopt de Sint niet stilletjes onze huisjes voorbij. Danielle van Dinther is leerling verzorgende en werkt in Ter Valcke. Zij legt uit hoe zij op hun afdeling dit jaar Sinterklaasfeest vieren.

“De bewoners op onze afdeling kijken echt uit naar Sinterklaas. Er wordt al veel over gepraat. Van de week vertelde een cliënt dat hij vroeger als kind vaak ondeugend was. Maar dat hij toch altijd cadeautjes kreeg van de Sint en nooit in de zak is gestopt. Zo hebben de meesten mooie herinneringen aan de sinterklaastijd: van toen ze zelf klein waren of van de tijd met hun kinderen of kleinkinderen.

Normaal gesproken vierden we Sinterklaas altijd gezamenlijk in de ontmoetingsruimte. Dan zetten we sinterklaasliedjes op en zorgden we voor iets lekkers. Natuurlijk was er dan ook een cadeautje. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. De ontmoetingsruimte is te klein om anderhalve meter afstand te houden tussen de acht bewoners. En dus heeft de stagiair op onze afdeling een alternatieve sinterklaasviering georganiseerd als opdracht voor school. Voor iedere cliënt heeft ze een persoonlijk cadeautje gekocht, echt afgestemd op de voorkeuren of hobby van de cliënt. Deze gaan we bij iedere cliënt op de kamer overhandigen, met een lekkere amandelstaaf of taartje van de bakker erbij. Voor elke cliënt maken we dus een mini-sinterklaasfeest.

In de week voor Sinterklaas hebben we ook nog wat activiteiten. We gaan een keer uitgebreid lunchen met zelfgemaakte salades en een lekker toetje. En we houden een gangbingo waar leuke prijsjes bij te winnen zijn. De bewoners kijken daar echt naar uit. Het gaat er bijna dagelijks over. Ik vind het fijn dat we iets kunnen vieren met de cliënten. Alle beperkingen die corona met zich meebrengt, maken het soms lastig voor ze. Hoe logisch deze beperkingen natuurlijk ook zijn. Ik merk dat mensen somberder zijn en wat meer moeite hebben om de toekomst positief te blijven zien. Door de sinterklaasactiviteiten kunnen we luchtigheid en gezelligheid brengen, ook al vieren we het anders dan anders. De extra moeite die we doen lijken de bewoners bijna dubbel zo hard te waarderen.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?