SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Ik was eigenlijk nog maar net klaar met mijn inwerkrondje, toen we te maken kregen met corona. Omdat er veel gecommuniceerd moest worden, werden mijn collega Marije en ik als communicatieadviseurs bij het crisisteam betrokken. In het begin schreven we elke dag een nieuwsflits, zelfs in het weekend. Er was nog zo weinig bekend over het virus. De richtlijnen veranderden soms dagelijks. Omdat we de grootste zorginstelling van Zeeland zijn en woordvoerder van de Zeeuwse VVT, stroomden de vragen vanuit de pers binnen. Dat betekende veel uitzoekwerk en dus veel drukte.

In het begin dachten we nog even dat de hectiek rond corona een tijdelijke situatie zou zijn. Alle overige projecten werden stilgelegd zodat we ons konden focussen op de communicatie rond COVID-19. Maar toen duidelijk werd dat het van langere duur zou zijn, hebben we hulp ingeschakeld van buitenaf. Dat scheelde veel. Inmiddels hebben we meer meegemaakt en liggen de structuren er. Alle locaties hebben bijvoorbeeld pakketten met brieven klaarliggen. Daardoor heb ik weer ruimte voor andere onderdelen van mijn werk.

Toen ik net bij SVRZ was begonnen, vroegen vrienden me regelmatig waar ik toch aan begonnen was. Ik was toch bewust minder gaan werken? Ja, het was zeker gek om zo een organisatie binnen te komen, maar ik heb in korte tijd veel kunnen leren. Op communicatievlak is het heel bijzonder om bij zo iets groots betrokken te zijn. De medewerkers op de werkvloer zaten soms echt te wachten op informatie, dus mijn werk als communicatieadviseur werd voor veel mensen zichtbaar. Mede dankzij corona werken we nu ook veel samen met collega-adviseurs van andere organisaties. Ik hoop dat we dat in de toekomst vasthouden.

Het thuiswerken heeft voor mij ook wel voordelen. Ik heb twee kleine kinderen en voor hen is het ’s ochtends een stuk rustiger als ik niet voor 7.30 uur in de auto hoef te stappen. Alle contacten met collega’s gaan nu via beeldbellen. Eigenlijk gaat dat best goed. Het scheelt veel onnodige reistijd. Dat mag voor mij ook wel blijven na de coronacrisis.

Heb je net een baby, ga je minder werken, komt corona…
Stefanie Fassaert
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?