SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Menu

SVRZ & coronavirus
Bekijk hier het actuele nieuws over corona.
Voordat u op bezoek komt bij SVRZ kunt u deze gezondheidscheck doen.

André Slaakweg werkt als chef-kok in Strandpaviljoen Oase Domburg, de horecagelegenheid die onlangs is uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van Nederland. Door de sluiting van de horeca is André, net als zijn collega’s, tijdelijk gedetacheerd bij SVRZ. Hij had nul ervaring in de zorg en geen idee wat hij kon verwachten. Maar na slechts 1,5 week heeft André zijn draai gevonden en zit hij vol verhalen.

“Voor ik hier bij SVRZ Simnia begon, had ik niet zo nagedacht over wat ik kon verwachten of over hoe ik ontvangen zou worden. Ik heb eerst een kennismakingsgesprek gehad en daarna heb ik het allemaal maar op me af laten komen. Ik moet zeggen dat het me heel goed bevalt. Ik krijg fijne reacties en de mensen zijn blij. Daar doen we het voor. Laatst liep ik door de gang en toen hoorde ik iemand zeggen: ‘Dat is de chef-kok. Ben je er morgen weer?’ Dat is natuurlijk erg leuk om te horen.

Normaal gesproken bereiden de zorgmedewerkers het eten, dat neem ik ze nu even uit handen. Daardoor hebben zij extra tijd om iets met de bewoners te doen. Ik werk van 16.00 tot 19.00 uur. Vergeleken met de lange dagen in Oase is dit heel ontspannen werken. Samen met de bewoners bepalen we het weekmenu en ik zorg elke dag dat er een lekkere maaltijd op tafel komt. Na het eten klets ik nog even met de bewoners, of we doen een spelletje samen.

We zijn met z’n tienen vanuit Oase bij SVRZ geplaatst. In principe loopt onze afspraak tot 1 januari, maar voor mijn part blijf ik hier tot ik weer in de horeca terecht kan. Ik doe dit veel liever dan thuiszitten. Het werk bij SVRZ voelt elke dag weer als een uitstapje. Ik ben er even uit en ik ontmoet nieuwe mensen, dus waarom niet?

Het is ook interessant om een kijkje in een andere keuken te krijgen. Petje af hoor, hoe de zorgmedewerkers het hier doen. Zij zijn geen koks, maar maken wel elke dag een maaltijd voor de bewoners. En terwijl ze koken gebeurt er van alles in de groep. Zie dat maar eens voor elkaar te boksen. Het geeft me voldoening dat ik de medewerkers tips en handvatten kan geven. Ik zeg het ze regelmatig: ‘Vraag maar raak en proef maar.’ Dit is het moment dat we van elkaar kunnen leren.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?