SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Het coronavirus heeft eigenlijk mijn hele werk veranderd. Zo werk ik bijvoorbeeld veel vanuit huis en mijn visites gaan vooral via de telefoon. Het is best vreemd om als arts via een beeldscherm te werken en geen echt contact te hebben met mensen. Toch doen we dit natuurlijk niet voor niets. We willen de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk houden.

We hebben het werk daarom ook verdeeld in een vieze en een schone kant. Ik werk aan de vieze kant. Dat betekent dat ik alle cliënten behandel die verdacht worden van corona en cliënten die positief getest zijn op het virus. Ik neem bijvoorbeeld de kweken af en stel de druppelisolatie in. Ik krijg ook veel vragen over het virus. Mijn collega-artsen zorgen voor de schone kant, daar kom ik dus niet. Naast deze verdeling hebben we ook onderling wat geschoven in de afdelingen waar we werken. We willen ons zo min mogelijk verplaatsen, want elke verplaatsing is er een te veel.

Deze manier van werken is helemaal nieuw voor ons. Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt en dat maakt het soms lastig. Corona is een onbekende ziekte die veel uitingsvormen heeft. Gelukkig zie ik echt dat iedereen zijn schouders eronder zet om het virus binnen de perken te houden. Elke ochtend heb ik bijvoorbeeld overleg met de betrokken teamleider, locatiemanager, facilitair teamleider en verpleegkundige. Ook de verzorging levert heel goed werk. Zij staan aan de frontlinie. Ik zie de patiënten een paar minuten, maar zij werken acht uur per dag met de mensen. En dat in die warme pakken.

Op een van de locaties waar ik werk was een man positief getest op corona. Laatst is hij weer uit isolatie gehaald en herenigd met zijn vrouw. Dat was een mooi moment. Je hoort zoveel berichten over mensen die overlijden. Dan is het heerlijk als iemand herstelt. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.

Het coronavirus heeft mijn hele werk veranderd
Emmeline Schmitz
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?