SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Tijdens de coronacrisis was dat eigenlijk niet anders. Ik zag het niet zo als een probleem dat we niet meer naar binnen konden gaan om haar te bezoeken. We hadden toch gewoon contact dankzij raambezoekjes en beeldbellen. Bovendien konden we elkaar ook treffen bij het tuinhek. Mijn moeder woont namelijk op de begane grond. Als we haar wilden zien, bracht de verzorging haar naar de tuin en konden we even praten.

Kijk, waar mijn moeder zit, zijn geen besmettingen geweest. Mij is er veel aan gelegen dat dat ook zo blijft. Als er meer bezoek komt, wordt het risico op besmetting groter. En waarvoor? Om samen in een ruimte te kunnen zijn? Je mag elkaar toch niet aanraken, dus dan maakt een raam of plexiglas toch niet zo veel uit? Iedere bezoeker staat weer in contact met andere mensen. Het is maar de vraag of iedereen zo goed omgaat met de regels als binnen de muren van SVRZ. Als ik bijvoorbeeld zie hoe de toeristen zich tijdens Pinksteren en Hemelvaart gedroegen, dan zet ik daar mijn vraagtekens bij.

Bang om anderen te besmetten

Voor mezelf ben ik niet bang om corona te krijgen, maar wel voor de mensen om me heen. Mijn dochter heeft bijvoorbeeld een eigen zaak. Ik zou niet willen dat zij zonder inkomen zou komen te zitten omdat ik corona heb. Of dat mijn kwetsbare moeder ziek wordt. Dus ben ik voorzichtig. Ik krijg wel eens het idee dat sommige bezoekers meer moeite hebben met de bezoekersregeling dan de cliënten. Maar dat ligt misschien ook aan mijn situatie. Mijn moeder begrijpt niet meer zo goed wat er gebeurt. Zij ziet ons wekelijks, net zoals normaal, alleen nu dan in de tuin. Verder leeft ze in haar eigen wereld en heeft ze haar eigen beleving, maar ze komt niets tekort. Ze wordt goed verzorgd, heeft een fijne kamer… Voor mij persoonlijk is het niet zo nodig om nu weer bezoek binnen te laten. Maar ik begrijp ook dat dat voor sommige mensen weer anders is. Laten we dus vooral voorzichtig blijven.”

* De foto van Theo en zijn moeder is gemaakt voor de coronamaatregelen

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?