miMakker

Mensen met dementie raken de grip op de werkelijkheid kwijt. Ze leven in het moment. Gisteren en straks zijn niet meer belangrijk. Maar de emoties van blijdschap, verdriet en boosheid blijven aanwezig. De miMakker probeert tot die gevoelens door te dringen en door de woorden en de stilte heen te luisteren.

Wat is een miMakker?

Een miMakker is opgeleid om contact te maken met mensen met een ernstige vorm van dementie. Een miMakker is gekleed als clown. Toch staat niet de lach maar het contact centraal. Een miMakker probeert te kijken achter ´de sluier van de dementie´. Dit gebeurt integer en met respect. Een miMakker is een maatje, stelt zich gelijk aan de bewoner. De miMakker sluit zich aan bij de sfeer van het moment en verplaatst zich in de belevingswereld van de bewoner.

‘Als de miMakker komt lichten de ogen van mijn moeder op!’

Wat kan een miMakker bereiken?

De ervaringen zijn bijzonder. Bewoners komen tot rust en tonen heel vaak een reactie. De ene keer uitbundig, de andere keer heel klein. Een miMakker straalt rust uit over de hele afdeling. Mensen gaan erin mee, ook de verzorgenden. De miMakkers kunnen ook hen en de familie van bewoners helpen om contact te maken.

“Toen ik de miMakker voor het eerst zag, merkte ik wat ze losmaakt. Heel indrukwekkend. Vooral bij bewoners die zelden of nog nooit een reactie gaven”.

Wat is de Stichting miMakkus?

Alle miMakkers van SVRZ zijn opgeleid door de Stichting miMakkus in Eindhoven. Tijdens de opleiding loopt de miMakker stage in een zorgorganisatie. Kijk voor meer informatie op www.mimakkus.nl

 

Een miMakker haalt mensen met dementie even uit het niets

Kosten

Een bezoek van een miMakker van SVRZ brengt geen extra kosten met zich mee. De miMakkers werken voor SVRZ Voor iedere hoofdlocatie van SVRZ is een miMakker beschikbaar.

Wilt U meer informatie over de miMakkus van SVRZ?

Neem dan gerust contact op met de Zorglijn van SVRZ

T: 0900-7879777  / E: zorglijn@svrz.nl

U kunt met vragen ook terecht bij de persoonlijk begeleider of teamleider.

 

Of mail naar:

 

 

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws