SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Maar hoever kan deze eigen regie gaan bij een thema zoals roken en drinken? Welke afwegingen maak je hierbij en welke perspectieven spelen een rol? In deze sessie staan we stil bij wat de bewoner vindt en wenst, maar kijken we ook naar de mogelijkheden en beperkingen die horen bij een leven in een verpleeghuis. We kijken niet alleen naar de bewoner, maar ook naar de perspectieven van familie, zorgmedewerkers, artsen, behandelaren en teamleiders. Het doel van de sessie is om je inzicht te geven in deze perspectieven en na te denken hoe jij met dit soort vragen kunt omgaan in de praktijk.

Hieronder stellen we de workshopleiders aan je voor:

Lisette de Graaf

Psycholoog i.o. GZ-psycholoog en science practitioner

Sinds 2016 werk ik als psycholoog in het verpleeghuis. In mijn werk als psycholoog kreeg ik soms vragen van zorgteams over het rook- of drinkgedrag van een bewoner en de dilemma’s die hierdoor ontstonden. Hier wilde ik meer over weten en daarom ben ik in 2018 gestart met mijn promotieonderzoek naar alcohol- en tabaksgebruik in het verpleeghuis.

Meriam Janssen

Onderzoeksmakelaar en senior onderzoeker bij de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo, Tilburg University.

Ik studeerde gezondheidswetenschappen, gezondheidsvoorlichting. Tot 2017 werkte ik in de publieke gezondheid, onder andere op het gebied van preventie van alcohol en drugs onder jongeren en gezond oud worden. Ik heb ervaring in kwalitatief onderzoek en in het werken op het snijvlak tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?