SVRZ Crea-uurtje De Piramide

Jorien Brugmans Kunstenaar

De voormalige basisschool “de Piramide” in de Terneuzense binnenstad  is drie dagen per week mijn  creatieve thuisbasis. Mijn atelier daar vormt de bakermat van al mijn activiteiten op kunstzinnig  gebied. En op maandagmiddag is het extra gezellig, dan komen vier dames van ontmoetingscentrum de Piramide van SVRZ bij mij een 'crea-middag' beleven.

Een voor een druppelen ze het atelier binnen, vol verwachting van wat ze nu weer voorgeschoteld krijgen. Dat is over het algemeen best voorspelbaar: we gaan samen tekenen / schilderen of iets anders doen waarmee de dag op een aangename en niet alledaagse manier wordt doorbroken. Ze hebben zelfs al grafisch werk afgeleverd, en zeker niet onverdienstelijk. Momenteel zijn we bezig met een vierluik in acryl, een werk dat prominent in de hal komt te hangen. Ieder krijgt haar eigen deel te schilderen; het wordt ongetwijfeld een prachtige aanvulling op de 'galerie' in de huiskamer, waar intussen al heel wat kleurrijke werkjes te bewonderen zijn.

 Eerlijk en heerlijk werk, recht uit het hart.

Wat is het leuk om met deze mensen aan de slag te gaan, hun mogelijkheden en beperkingen te clusteren tot dat waartoe ze nu in staat zijn: eerlijk en heerlijk werk, recht uit het hart. Wat mij betreft mag dat nog lang duren. En dat kan ook: er zijn nog heel wat lege plekken in de galerie van de Piramide…


Atelj. Jorien Brugmans
www.jorienbrugmans.nl

Suggesties?