Genieten van André Rieu

Edith Stap Familielid

Sinds december 2017 woont mijn moeder in Terneuzen en verblijft ze in SVRZ  Máxima. We hebben haar verhuisd van Limburg naar Terneuzen omdat het niet meer verantwoord was om haar alleen te laten. Onze vader is 5 jaar geleden overleden aan  Lewy body Dementie en onze moeder zit in fase 2 van dementie.

Mijn moeder is een vrolijk persoon, is altijd te vinden voor een uitje. Ook gaat ze graag wandelen. Ze is al jaren helemaal fan van Andre Rieu. En omdat ze natuurlijk uit Limburg komt wilde ze heel graag naar Maastricht, want daar speelt hij ieder jaar op het Vrijthof.  Daar praat ze vaak over want daar ligt ook een stukje verleden van haar leven! Maar om lange afstanden met haar te rijden durven we niet meer zo goed aan. De verhuizing van Limburg naar Terneuzen was best een onderneming. Nu zijn wij naar het sportpaleis in Antwerpen geweest want daar kwam Andre Rieu met zijn orkest. Dat is maar 3 kwartier rijden van Terneuzen.

Meezingen met André

Wat vond ze het spannend. Natuurlijk een autorit voor de boeg, een vreemde omgeving, ze keek haar ogen uit naar de duizenden mensen in de concertzaal, maar met haar 2 dochters in de buurt was ze wel op haar gemak. En toen Andre Rieu begon te spelen was ze hard aan het meezingen, de mensen achter ons konden ook mee genieten. Het zijn ook bekende melodieën die hij speelt en die nummers kent iedereen wel. Na een uurtje was het pauze en vroeg mijn moeder of we naar huis gingen. Ze heeft geen tijdsbesef meer en toen ik zei dat Andre over 20 minuutjes weer terug kwam was het goed. We hebben een lekker ijsje gegeten, een sjaaltje gekocht van haar idool en samen verder genoten van zijn nieuwjaarsconcert.

Wat een geweldige avond

Uiteindelijk was het een geweldige avond. Mijn moeder heeft genoten en wij hebben ook genoten. We hebben haar zo blij gemaakt door dit uitje te plannen.  Dementie hoeft geen belemmering te zijn om leuke uitjes te plannen, als ze maar goed voorbereid zijn is het geen enkel probleem.  Natuurlijk zijn wij blij dat we dit nog met haar kunnen ondernemen. We kunnen niet in de toekomst kijken maar het zal ongetwijfeld niet zo blijven daarom genieten we nu van deze momenten.

Suggesties?