Foto’s brengen het leven van cliënten SVRZ De Thuishaven in beeld

Gerda Elshof (rechts op de foto) Coördinatorontmoetingscentrum

In ontmoetingscentrum SVRZ De Thuishaven in Tholen zijn de medewerkers een mooi fotoproject gestart. Zij hebben alle cliënten en hun mantelzorgers gevraagd op zoek te gaan naar oude foto’s. Foto’s die dierbare herinneringen oproepen aan bijvoorbeeld de kinderjaren, familieleden, bijzondere gebeurtenissen zoals huwelijken en geboortes en hobby’s en beroepen.

Gerda Elshof, coördinator van het ontmoetingscentrum vertelt: “Deze foto’s brengen het leven van onze cliënten in beeld. De foto’s halen herinneringen naar boven en leveren de mooiste verhalen op. Alle foto’s hebben we gekopieerd en de cliënten hebben hun eigen foto’s uitgeknipt, opgeplakt en voorzien van teksten. Het resultaat was een mooie serie collages die twee weken lang in de gang van het ontmoetingscentrum heeft gehangen. Veel voorbijgangers bleven staan om de collages te bekijken. Sommige cliënten gingen dan even de gang op om uitleg te geven over de foto’s. Erg leuk allemaal! De collages zijn nu weer mee naar huis genomen door de cliënten.

 

Het spreekwoord klopt: ‘Eén foto zegt vaak meer dan 1000 woorden!

 

Onlangs is een ex-cliënt van het ontmoetingscentrum overleden. Hij woonde al een tijdje op de verpleegafdeling in SVRZ Ten Anker. Bij het condoleanceregister lag de collage die de heer bij ons in De Thuishaven had gemaakt. Dat was mooi om te zien".

 

Suggesties?