SVRZ Ter Schorre krijgt bezoek van 'Zorgvisite'

De Dames THe, Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse, gaan sinds 2011 onverwachts op zorgvisite bij verpleeghuizen en woonzorgcentra door heel Nederland. Ze beoordelen de huizen op het ‘thuis voelen’ en kijken ernaar met de blik van: hoe zouden wij dit verpleeghuis voor onze eigen vader of moeder vinden? De ervaringen die ze opdoen tijdens deze bezoeken publiceren ze op hun website én op de website van Waardigheid en Trots. Zij hebben ook een eigen facebookpagina.

SVRZ Ter Schorre ïn Terneuzen werd onlangs ook verrast met een onverwacht bezoek van de dames. “Hun conclusie na afloop van het bezoek was duidelijk; “Wij hebben in Ter Schorre weer eens een huis getroffen waar je blij van wordt. Waar van alles in het werk gesteld wordt om een huiselijke sfeer te scheppen, waar je lekker kunt eten en waar volop ruimte is om zelfstandig veilig naar buiten te lopen en een frisse neus te halen. Kopiëren toegestaan willen wij maar zeggen. En Ter Schorre wordt toegevoegd aan onze Zorgvisite-eregalerij.

 

Lees hier het volledige verslag met mooie complimenten, tips en adviezen. Dit verslag staat ook al op www.zorgvisite.nl.

 De dames THe aan het woord:

“Wij, de Dames THe (naar onze voornamen Tineke en Hetti) kijken ‘met vreemde ogen’ en ‘een dwarse blik’ welke verbeteringen er in de ouderenzorg voor het oprapen liggen. Sinds 2011 doen wij dat door onverwachts op zorgvisite te gaan bij verpleeghuizen en woonzorgcentra door heel Nederland, van Sittard tot Siddeburen. Wij beoordelen de huizen op het thuis voelen en kijken ernaar met de blik van: hoe zouden wij dit verpleeghuis voor onze eigen vader of moeder vinden. We wandelen rond het huis en -na toestemming- in het huis.”


Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws