SVRZ start Eerste Huntington café in Zeeland

Bij SVRZ kunnen cliënten met de ziekte van Huntington en hun familieleden terecht voor ondersteuning, zorg en behandeling. Zij hebben veel behoefte aan informatie, ondersteuning en lotgenotencontact. Daarom start SVRZ op zaterdag 2 februari met het eerste Huntington café in Zeeland.

Wat is de ziekte van Huntington?

Dit is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De symptomen zijn onder meer onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en allerlei psychische symptomen. Omdat de ziekte erfelijk is, is het een familieziekte. Hoewel niet alle leden van een familie of gezin de ziekte van Huntington hoeven te krijgen, worden ze er allemaal emotioneel en sociaal door getroffen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen.

 

Wat zijn de gevolgen van de ziekte van Huntington?

Deze vraag is het thema voor het eerste Huntington café. Dr. M. Vermue, specialist ouderengeneeskunde, en Mw. H. de Bonth, GZ-psycholoog, komen over dit onderwerp spreken. De deelnemers krijgen ook ruim gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. 

 

Waar en wanneer is het Huntington café?

Datum: zaterdag 2 februari

Tijd     : 14.00-16.00 uur. Bezoekers zijn vanaf 13.30 welkom.

Plaats  : SVRZ Grand café ‘De Fonteyne’.  Hoefbladstraat 1, 4451 TL  Heinkenszand

Thema: Wat zijn de gevolgen van de ziekte van Huntington?

 

Aanmelden

Dit kan via mail of telefonisch bij de casemanagers:

Wilma Breederveld: w.breederveld@svrz.nl / 06-51249809
Annet op ’t Hof: a.op.t.hof AT svrz DOT nl / 06-22794306.

 

Kijk hier voor meer informatie over de ziekte van Huntington


Suggesties?