SVRZ & coronavirus

Op deze nieuwspagina vindt u informatie over SVRZ en corona. De meest actuele berichten staan bovenaan. Daaronder vindt u eerder gepubliceerde informatie die nog steeds relevant is voor de actuele situatie. Zoals de bezoekregeling en andere maatregelen die we treffen. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 mei.

 

Dashboard actuele situatie verpleeghuizen Zeeland

De VVT organisaties in Zeeland hebben een dashboard gemaakt. Hierin is te zien hoeveel positief geteste cliënten er in de verpleeghuizen zijn (geweest) op gemeentelijk niveau. Iedere week verschijnt er op donderdag op deze plek een actueel overzicht. Het is een cumulatief overzicht, dus van de volledige periode. Het overzicht is een samenwerking van de volgende zorgorganisaties:

Allévo, Cederhof, Cleijenborch, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg, ZorgSaam en Zorgstroom. 

 

Dashboard actuele situatie verpleeghuizen per gemeente.  

 

28 mei:  in de Zeeuwse verzorgings- en verpleeghuizen zijn in totaal deze week acht cliënten positief getest op het virus. Zes cliënten zijn de afgelopen week hersteld. Helaas zijn drie overlijdens te betreuren.

 

Welkom!

We zijn blij dat we na lange tijd weer bezoekers kunnen ontvangen. SVRZ opende deze week de deuren van bijna alle locaties. In Simnia is gisteren de eerste bezoeker met een bloemetje ontvangen door locatiemanager Peter Kemp. Achter de schermen hebben we hard gewerkt om de bezoeken op een veilige manier mogelijk te maken. Afgelopen dinsdag en woensdag hebben alle eerste contactpersonen een uitnodiging ontvangen om hun eerste bezoek in te plannen. De meeste SVRZ locaties maken gebruik van een online planningsprogramma dat speciaal voor de zorgorganisatie is ontwikkeld. Daarmee kunnen bezoekers zelf afspraken inplannen. Zo ontlasten we onze medewerkers en kunnen familieleden snel een afspraak maken. Heel handig en de aanmeldingen stromen binnen. Binnen twee dagen zijn er al ruim 1000 bezoeken ingepland voor de komende twee weken. Dat is ontzettend fijn!

  

Hoe kunt u de pinksterviering volgen?

Komende zondag is het Pinksteren. Een mooi feest waar we graag bij stilstaan, ook al kunnen we het niet vieren zoals we dat gewend zijn. De online paasviering was een groot succes, deze werd bijna 900 keer bekeken. Daarom hebben de geestelijk verzorgers van SVRZ nu ook een pinksterviering gemaakt. Grote dank daarvoor! Hopelijk bieden hun vertrouwde gezichten nabijheid, troost en bemoediging.

U vindt het filmpje op YouTube onder de naam ‘SVRZ pinksterviering 2020’. Mensen thuis kunnen de viering uiteraard ook volgen via YouTube.

We wensen u en uw naasten fijne pinksterdagen!

 

Bezoek weer mogelijk!

Gelukkig is het zover. Sinds deze week (week 22) kunnen we weer bezoekers ontvangen bij SVRZ. Het bezoek bestaat altijd uit één vaste bezoeker per bewoner. Het is belangrijk dat vaste bezoekers een afspraak maken, voordat zij op bezoek komen. Zo weten we wanneer we iemand kunnen verwachten. Hoe u als vaste bezoeker een bezoek inplant, leest u hieronder. Uiteraard informeren wij ook alle cliënten of hun eerste contactpersoon hier persoonlijk over. Wilt u cadeautjes, kaartjes of bloemen meenemen? Dat is geen probleem! Het meebrengen van een huisdier is helaas niet toegestaan.

 

Als u liever gaat wandelen

De vaste bezoeker kan er ook voor kiezen om tijdens het geplande bezoek een wandeling te maken. Zo kunt u samen een rondje lopen om de locatie of even naar het park gaan. U zult begrijpen dat het niet de bedoeling is dat u naar drukke plekken gaat of tijdens het wandelen afspreekt met andere mensen.

 

Hoe plant u uw bezoek in?

De grotere SVRZ locaties gaan werken met een online programma om bezoeken in te plannen. Op sommige kleinschaligere woningen hebben we ervoor gekozen om de afspraken telefonisch in te plannen. We vragen u om op tijd te komen en ook weer op tijd te vertrekken, zodat ook andere cliënten hun bezoek kunnen ontvangen.

 

Hoe zorgen we samen voor hygiëne en veiligheid?

Elkaar een knuffel geven, kan helaas op dit moment nog niet. We vragen u om 1,5 meter afstand te houden tot anderen, dus ook als u bij ons op bezoek bent. Kiest u voor een wandeling? Wilt u dan drukke plekken vermijden en ervoor zorgen dat uw naaste voldoende afstand houdt?
Als u binnenkomt, vragen wij u naar uw gezondheid. Ook nemen we uw temperatuur op. In sommige situaties kunnen wij u vragen een mondkapje te dragen. Misschien wilt u zelf graag een mondkapje dragen. In beide gevallen kunt u gebruikmaken van de mondkapjes van SVRZ.   

Zorgt u zelf ook voor goede hygiëne! Zo vragen we u uw handen te wassen voordat u binnenkomt. En hoest en niest u in elk geval in uw elleboog. Wij zorgen ervoor dat er desinfecterende handgel aanwezig is in de ruimte waar u op bezoek gaat.  

 

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken gaan regelen? Neemt u dan even contact op met uw contactpersoon op de locatie. Heeft u een meer algemene vraag over de bezoekregeling binnen de verpleeghuizen? Bekijk dan eens de vraag-antwoord-lijst van branchevereniging ActiZ. 

 

Versoepeling bezoekersregeling

Tijdens de persconferentie van het kabinet van 19 mei werd aangekondigd dat alle verpleeghuizen vanaf 25 mei een bezoekersregeling kunnen treffen. De eerste stap hierin is dat slechts 1 vaste bezoeker per cliënt welkom is en op 1,5 meter afstand moet blijven. Uiterlijk 15 juni moet deze bezoekersregeling voor alle verpleeghuislocaties zijn ingevoerd.
Bras: “Vanzelfsprekend zijn de Zeeuwse zorgorganisaties al met de voorbereidingen gestart. We zijn echter nog in afwachting van de voorwaarden en de evaluatie van de pilots en de aanbevelingen die daaruit voortkomen. Zodra we die hebben ontvangen, zetten we de precieze voorbereidingen in gang. Elke zorgorganisatie doet dat op zijn eigen manier. Duidelijk is wel dat het voor iedereen een logistieke uitdaging zal zijn. Denk aan het plannen van het bezoek en de begeleiding van de gasten en de cliënten.”

Eén vaste bezoeker per cliënt
De Zeeuwse verpleeghuizen gaan de versoepeling gefaseerd invoeren. Bras: “Elke locatie is verschillend qua woonvorm en beschikbare ruimte. Daarom is maatwerk nodig. Elke locatie kiest dus een eigen vorm en startmoment voor ingang van de versoepeling. Iedere zorgorganisatie gaat zo snel mogelijk haar cliënten en de contactpersoon van de familie informeren over de manier waarop de afspraken gemaakt kunnen worden en wanneer en hoe bezoek weer mogelijk is.” De alternatieve manieren om contact te onderhouden, zoals beeldbellen, ‘kletsplekken’ en ‘raambezoeken’ blijven ook gewoon bestaan.

Veiligheid voorop
Uiteraard is bezoek alleen mogelijk als een locatie minimaal 2 weken vrij is van coronabesmettingen. Er is aangekondigd dat de GGD nauwlettend gaat monitoren wat de effecten zijn van deze verruiming van de regels. Vanzelfsprekend doen de zorgorganisaties dat zelf ook. Bras: “Als blijkt dat de veiligheid op een bepaalde locatie in het geding is, wordt de bezoekregeling direct beëindigd. We hopen natuurlijk dat we zo’n situatie met een zorgvuldige aanpak kunnen voorkomen. We vragen dan ook ieders begrip voor deze stapsgewijze en zorgvuldige wijze van versoepeling, hoewel we heel goed snappen hoe iedereen snakt naar contact met hun naaste.”

 

Einde update 20 mei - hieronder vindt u eerder geplaatste informatie

 

Pilot Verpleeghuis Ter Reede
Verpleeghuis Ter Reede aan de Koudekerkseweg in Vlissingen van WVO Zorg was 11 mei gestart met een proef voor een bezoekersregeling. Zij waren op dat moment een van de 26 locaties waar onder strikte voorwaarden weer bezoekers toegelaten worden. Dit verloopt tot nu toe heel goed. Tijdens de pilot komen er in het verpleeghuis in Vlissingen dagelijks vijftien bezoekers. Locatiemanager Jos Knook: "Voor ons als personeel was het de eerste dagen een beetje spannend, maar voor bewoners en familie is het ontzettend fijn natuurlijk. Het weerzien tussen de cliënten en hun naasten zorgde ook voor veel emotie. Wat heel logisch is natuurlijk.”

 

Waarom worden er nog niet overal raambezoeken georganiseerd?

We begrijpen goed dat u het contact met uw familie en de bezoekjes enorm mist. Op sommige locaties worden raambezoeken op een gestructureerde manier georganiseerd en ingepland. Zo kunnen cliënten hun dierbaren toch zien en even met ze praten, al is het op afstand. Helaas is dit niet overal op dezelfde manier mogelijk. Omdat alle locaties en woningen verschillend zijn, wordt er per locatie gekeken hoe we de raambezoeken veilig kunnen organiseren. Uiteraard staat veiligheid voor u, uw familie en de medewerkers hierbij altijd voorop.  
Lees meer over hoe u in contact kunt blijven met uw naaste(n).

 

Wanneer kunnen de kapper, de pedicure en restaurants weer open?

Kappers, pedicuren en fysiotherapeuten die binnen onze locaties werken, worden gezien als bezoekers en de bezoekersregeling binnen de ouderenzorg is in ieder geval tot 20 mei van kracht. Ook de restaurants kunnen helaas nog niet open.

 

Hoe houdt u in de auto 1,5 meter afstand als u naar het ziekenhuis moet gaan?

In deze tijd waarin we 1,5 meter afstand moeten houden, kan het lastig zijn om van of naar het ziekenhuis te gaan. Hoe houdt u immers 1,5 meter afstand in een auto? Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk om ook tijdens autoritten het risico op besmetting te vermijden. Gelukkig zijn er vier taxibedrijven in Zeeland die de juiste voorzorgsmaatregelen hebben genomen om u veilig te kunnen vervoeren. Dus moet u vervoerd worden, neemt u dan contact met hen op.

Taxi Centrale Zeeland (Goes):       06-20856883

Taxi Segers (Philippine):              0115-491463 of 06-20411131

Taxibedrijf Engels:                      0117-381496

Taxi Service Sluis:                       0117-308475 (alleen voor ritten naar Brabant)

Taxi Kole Kapelle:                       0113-561324 / Whatsapp: 06-22884148

 

Wat betekent corona voor de medewerkers binnen SVRZ?

Binnen SVRZ hebben we verschillende medewerkers gevraagd wat corona voor hen betekent. En hoe het virus hun werk beïnvloedt. U leest deze verhalen op onze website.

Als voorproefje geven we een korte quote van Marnix van der Graaf, zorgmedewerker op een cohortafdeling:

“Van dichtbij heb ik gezien wat de klachten zijn. En welke maatregelen er getroffen werden door het crisisteam. Deze situatie was zo nieuw voor iedereen dat er in het begin elke dag wel iets veranderde in de maatregelen. Soms wel na een uur. Ik kan je zeggen dat het heftig is om het verloop van de ziekte zo te zien.” 

 

Zeeuwse zorgorganisaties starten dagbesteding in beperkte mate weer op
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben de Zeeuwse zorgorganisaties veel voorzieningen voor dagbesteding en –opvang vanaf medio maart gesloten. Dagbesteding en -opvang is voor veel cliënten én hun naasten een cruciale voorziening, juist in deze crisisperiode. Daarom hebben de zorgorganisaties besloten, waar mogelijk én met de juiste veiligheidsmaatregelen, bepaalde activiteiten weer op te starten voor een beperkte groep cliënten. Lees het volledige artikel.

 

SVRZ bestuurder Angela Bras: "U zult al hebben vernomen dat het kabinet de coronamaatregel in de ouderenzorg heeft verlengd tot 20 mei. We realiseren ons hoe ingrijpend deze maatregel is, zowel voor u en uw familie als voor ons. We begrijpen hoe moeilijk het is dat u maar beperkt contact kunt houden met elkaar. Hoe graag we ook de deuren zouden willen openen voor bezoekers, we blijven ons houden aan de richtlijnen die het RIVM stelt. Gelukkig horen we wel veel positieve reacties over de nieuwe telefoons en tablets. Hopelijk kunt u op deze manier toch in contact blijven met uw familie. Ik heb er vertrouwen in dat we deze situatie, hoe moeilijk die ook is, nog even vol kunnen houden. Houd moed!"

 

Samen het beste ervan maken

Wij vragen u om de maatregelen op te volgen en er in deze periode samen het beste van te maken. Onze zorgmedewerkers doen er in elk geval hun uiterste best voor om het de cliënten zo goed mogelijk naar de zin te maken en hen veel aandacht te geven. Er worden creatieve oplossingen gevonden door naasten om cliënten toch een groet te brengen. We begrijpen dit, maar om de rust in de woning te bewaren vragen we u wel om dit met de betreffende zorgmedewerkers vooraf af te stemmen. Bedankt voor uw begrip!

 

In contact blijven

In onze zorglocaties zijn extra tablets en smartphones beschikbaar gesteld, zodat cliënten makkelijker in contact kunnen blijven met hun naasten. Via deze apparaten kunt u (beeld)bellen of chatten via WhatsApp. De tablets worden gebruikt voor digitale oefeningen en het luisteren naar muziek bijvoorbeeld. We hopen dat deze mogelijkheden helpen om fijn contact te houden. Pakketjes, brieven en kaarten zijn ook nog steeds van harte welkom. En online een spelletje spelen, is ook een leuke manier voor afleiding en contact met familie en vrienden. Op de website samenspelen.online staan tips voor spelletjes om online samen te spelen.

 

Kaarten en pakketjes zijn welkom!
Cliënten mogen gewoon post en pakketjes ontvangen. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het wel van belang dat het op de juiste manier gebeurt:
- Geef het pakketje niet in de handen van de zorgmedewerker. Zet het pakketje ergens neer. Het liefst op een tafeltje. 
- Bewaar de 1,5 meter afstand van de zorgmedewerker die het pakketje meeneemt.
- U hoeft geen handschoenen te dragen bij het geven van het pakketje.

 

Verpleeghuizen SVRZ sluiten deuren

Sinds 20 maart zijn alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg in Nederland gesloten voor bezoek en voor alle anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Deze ingrijpende maatregel is nodig om de bewoners, hun naasten en medewerkers te beschermen. In de stervensfase of vergelijkbare omstandigheden kan SVRZ incidenteel afwijken van deze maatregel.

 

Zijn er andere manieren om met cliënten in contact te komen?
Telefonisch contact is natuurlijk mogelijk. Daarnaast hebben we met behulp van ICT meer mogelijkheden gecreëerd om cliënten contact te laten hebben met hun naasten. Met Whatsapp beeldbellen bijvoorbeeld. Voor het welzijn van onze cliënten is het erg belangrijk dat zij wel in contact kunnen blijven met hun familie en andere naasten. Ook kan een persoonlijke brief of kaart eenzaamheid verkleinen. Lees meer over hoe u in contact kunt blijven en instructies voor het beeldbellen via Whatsapp.  

 

Wat als een cliënt in de stervensfase is?
Dan maken we in overleg met de familie een uitzondering. Familie moet uiteraard de mogelijkheid krijgen om afscheid te nemen.

 

Zijn nieuwe cliënten vanuit het ziekenhuis of thuis nu welkom?

De verpleeghuizen zijn dicht voor bezoekers. Maar mogen nieuwe cliënten dan wel binnenkomen bij de verpleeghuizen? We merken dat hierover onduidelijkheid is, dus we lichten ons beleid graag nog een keer toe. Als er plek is, kunnen nieuwe cliënten gewoon bij SVRZ terecht. We kijken per cliënt wat de beste oplossing is op dat moment. Als het mogelijk is om op een verantwoorde manier zorg en ondersteuning thuis te bieden, kiezen we daarvoor. Als dat niet mogelijk is of als doorplaatsing uit het ziekenhuis nodig is, kan de cliënt gewoon komen. We controleren uiteraard wel eerst of de cliënt niet besmet is. In een potentieel verdachte situatie passen we druppelisolatie toe. Wanneer er op een woning besmette cliënten zijn, worden op die woning vanzelfsprekend geen nieuwe cliënten ontvangen. Ook houden we, zoals altijd, rekening met de beschikbaarheid van het personeel.
Normaal gesproken kunnen familieleden helpen bij het inrichten van de kamer. Door de coronamaatregelen is dat nu helaas tijdelijk niet mogelijk.

 

We kunnen niet naar buiten, maar wat kan wel?

Door het coronavirus verandert er veel. Onze cliënten kunnen niet naar buiten en als familielid kunt u uw dierbare niet op komen zoeken. Natuurlijk kunt u nog wel videobellen, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Er worden allerlei leuke initiatieven ontwikkeld om het leven binnen wat aangenamer te maken. We delen er graag een paar met u.   

 • U kunt een online bezoek brengen aan het Rijksmuseum of een virtuele rondleiding maken door het MuZeeum.
 • Heeft u liever wat spanning en sensatie? Maak dan een virtuele rit in een van de attracties van de Efteling.
 • Ga mee naar het Concertgebouw. Online dan hè! En geniet van mooie concerten.
 • Houdt u van lezen en bent u door uw voorraad heen? Via de Thuisbieb kunt u een boek of luisterboek lenen.
 • Bent u dol op dieren en avonturen? Ga op expeditie met de natuurlessen van Freek Vonk.
 • Elke woensdagmiddag bent u online welkom voor een culturele workshop van Kunst Educatie Walcheren.

Voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen 

Ondanks de negatieve berichtgeving in de media over het tekort aan mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, zijn er bij SVRZ voldoende materialen beschikbaar. Ook voor de lange termijn zijn er al diverse maatregelen genomen om te blijven zorgen voor voldoende voorraad. We werken daarin nauw samen met de andere zorgorganisaties in Zeeland en de GGD. Natuurlijk blijven we wel secuur omgaan met de voorraad PBM. Het is niet altijd noodzakelijk PBM te dragen. U mag erop vertrouwen dat de landelijke richtlijnen voor het gebruik van PBM, die SVRZ volgt, zorgen voor een veilige manier van werken. De veiligheid van de cliënt en de medewerkers staat bij SVRZ voorop.

 

Corona thuisteams 
In Zeeland staan speciale corona thuisteams klaar om van start te gaan. In deze teams werken medewerkers van de diverse grotere zorgorganisaties samen. Door de zorg voor cliënten met corona te scheiden van de reguliere zorg, proberen we de verspreiding van het virus te beperken. Daarnaast is het een geruststellende gedachte voor cliënten. Een ander voordeel is dat de persoonlijke beschermingsmiddelen efficiënter gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat alle ZorgThuis cliënten van SVRZ die besmet zijn met corona, op termijn niet door SVRZ medewerkers worden verzorgd. De cliënten keren weer terug in zorg bij SVRZ als ze genezen zijn verklaard. De teams zijn nog niet opgestart omdat er nog niet voldoende cliënten zijn om een volle route te kunnen starten.

 

Verhuizen binnen SVRZ

Cliënten van SVRZ mogen in deze periode niet verhuizen naar een andere SVRZ locatie, tenzij het écht noodzakelijk is. Als een cliënt graag naar een andere woning wil verhuizen, is dat tijdelijk dus helaas niet mogelijk. Moet een cliënt naar een andere woning of afdeling omdat alleen op die locatie de noodzakelijke, specifieke zorg gegeven kan worden aan deze cliënt? Dan mag het wel. De arts neemt dit besluit. In overleg met de teamleider facilitair wordt dan bekeken hoe de verhuizing van de persoonlijke spullen kan plaatsvinden. Door de arts wordt advies gegeven aan de familie over veilig vervoer van de cliënt.


Kapsalons en pedicures

De kapper zien we als een 'bezoeker' van een SVRZ locatie. Bezoekers zijn momenteel helaas niet welkom. Bij grote uitzondering kunnen, uitsluitend op medische indicatie van een behandelend arts, bepaalde behandelingen van manicure en pedicure wel uitgevoerd worden. Daarbij nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen in acht.
 

Verhalen & hartverwarmend!
Er zijn tal van initiatieven (gaande) om zorgmedewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken. Bloemetjes, taart, zelfgemaakte kaarten, mini-concertjes, en ga zo maar door. Deze acties zijn fantastisch en de cliënten genieten er enorm van! Houd de SVRZ Facebook- en Instagram-pagina in de gaten voor de meest bijzondere acties.
Daarnaast leest u hier diverse verhalen over de impact van corona. 

 

Vitale beroepen in de schijnwerpers
De PZC is gestart met een nieuwe serie: wat doet het coronavirus met medewerkers in een vitaal beroep? Dinsdag 24 maart de beurt aan onze collega Cathelijne Verhelst! 

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de verpleeghuiszorg, tegelijkertijd behoren zij vaak ook tot de kwetsbare doelgroep. SVRZ kiest er wel voor om structurele vrijwilligers (individuele vrijwilligers die structureel praktische steun bieden), toe te blijven laten, mits zij zelf niet tot de kwetsbare doelgroep horen, er geen verdenking is op de SVRZ locatie en zij zelf geen klachten hebben zoals beschreven door het RIVM.

 

Welzijnsactiviteiten
Welzijnsactiviteiten worden afgezegd. We zorgen ervoor dat er alternatieve activiteiten in klein verband worden georganiseerd op de woningen.

Behandeling van SVRZ
Extramurale behandeling, zoals fysiotherapie en ergotherapie, gaat alleen door als dat noodzakelijk is. Alle andere behandelingen worden uitgesteld.


Sluiting restauratieve voorzieningen
SVRZ heeft alle restauratieve voorzieningen in de verpleeghuislocaties gesloten. Dit geldt voor zowel externe bezoekers, familieleden als ook voor cliënten en medewerkers. Deze maatregel is nodig om groepsvorming zoveel als mogelijk te beperken en daarmee onze bewoners en medewerkers nog meer te beschermen. We hopen op uw begrip voor deze ingrijpende maatregel.

Medewerkers
Een SVRZ medewerker met ziekteverschijnselen (koorts, neusverkoudheid, hoesten, recent opgetreden benauwdheidsklachten) bepaalt samen met de teamleider of werken op locatie mogelijk is en of een test op corona/COVID-19 nodig is. Deze instructie geldt voor álle medewerkers van SVRZ, dus ook stagiairs, leerlingen én zzp’ers die werken in de zorg.

 

Bijeenkomsten annuleren

Bijeenkomsten die gepland staan, worden door de organisatoren zo nodig verplaatst of geannuleerd. Deelnemers krijgen hierover bericht. In overleg met andere Zeeuwse zorgorganisaties is bepaald dat het gaat om groepsbijeenkomsten van 10 of meer deelnemers en dat alle overleggen met externen alleen doorgang vinden als het strikt noodzakelijk is.

 

Een goede hygiëne is cruciaal
Een goede hygiëne is enorm belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bij SVRZ gelden daarom de volgende hygiënemaatregelen om te voorkomen dat ziekteverwekkers worden verspreid, dat ze kunnen overleven en dat iemand wordt besmet:

 • Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep.
 • Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg.
 • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.
 • Vermijd handen geven.
 • Vermijd nauw contact met personen die ziek zijn.

SVRZ monitort
Binnen SVRZ monitort een speciaal daarvoor ingericht team de ontwikkelingen rondom het coronavirus. SVRZ weet hoe te handelen in het geval van een besmetting. Daarnaast benadrukken we het belang van goede hygiëne.

 

Protocol cliënt
Indien een cliënt van SVRZ besmet mocht raken, wordt dit gemeld aan de GGD en volgen we de richtlijnen van het RIVM. De betreffende persoon gaat dan in isolatie tot hij/zij niet meer besmettelijk is.

 

Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag?
Neemt u dan contact met ons op door te mailen naar zorgservice AT svrz DOT nl.


Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws