Groepswoningen voor mensen met dementie op jonge leeftijd in SVRZ Ter Schorre

In Ter Schorre in Terneuzen openen twee groepswoningen voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Bij dementie denk je misschien al snel aan ouderen. Maar ook mensen onder de 65 jaar kunnen dementie krijgen. Deze mensen hebben specifieke zorg nodig. Vanaf 13 januari verwelkomen we de eerste bewoners. Op zaterdag 11 januari is er een open dag: belangstellenden kunnen tussen 14 uur en 16 uur een kijkje komen nemen in de woningen.

 

Leefcirkels bieden bewegingsvrijheid
In de groepswoningen kunnen mensen terecht die niet meer thuis kunnen wonen. Er zijn twee woningen voor ieder zes personen. Elke woning heeft een grote gezamenlijke woonkamer, een aparte tv-kamer en terras en er wordt dagelijks vers gekookt. Iedere cliënt heeft een eigen kamer met sanitair. Afhankelijk van de mogelijkheden van een cliënt, krijgt hij of zij een persoonlijke leefcirkel. Voor de een betekent dat vrij bewegen binnen de woning, voor de ander in de tuin of zelfs zelfstandig een boodschap kunnen doen. Met behulp van techniek wordt de bewegingsvrijheid van de bewoners vergroot. Deze vrijheid draagt bij aan de kwaliteit van leven voor de cliënt. De betrokkenheid en ondersteuning van partners, kinderen en andere familie vindt SVRZ erg belangrijk. Zij zijn welkom en er is binnen Ter Schorre ook een mogelijkheid om te logeren.


Meer informatie
Meer weten over de groepswoningen voor mensen met dementie op jonge leeftijd? Neem dan contact op met het maatschappelijk werk van Ter Schorre of kijk op www.svrz.nl/jonge-mensen-met-dementie.


Suggesties?