Bewoners SVRZ maken fietstocht over heel de wereld

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Maar juist voor deze groep mensen is het niet altijd meer mogelijk om in de buitenlucht te wandelen of te fietsen. Het is bewezen dat fietsen helpt bij het opbouwen of behouden van de conditie van cliënten die moeten revalideren na een beroerte of CVA en voor cliënten met Parkinson, COPD en diverse andere aandoeningen. Met de SilverFit kunnen zij een virtuele fietstocht maken en tegelijkertijd werken aan hun conditie. Dit vernuftige apparaat wordt al gebruikt in diverse locaties van SVRZ.

Hoe werkt de SilverFit?

Een hometrainer of andere oefenfiets is verbonden met een groot beeldscherm waarop een routefilm wordt getoond. De snelheid van de routefilm wordt bepaald door de snelheid waarmee de cliënt fietst. Zo  krijg je het gevoel echt een tochtje te maken in een andere omgeving. Er kunnen ook meerdere apparaten aangesloten worden op één SilverFit, zodat cliënten samen met een begeleider, vrijwilliger of familielid een route kunnen fietsen.  De SilverFit wordt geleverd met 100 routefilms.

Fietsen in de eigen omgeving

Fietsen met een routefilm maakt therapie leuker. Maar het wordt pas echt leuk als je ook in je eigen omgeving kunt fietsen. En dat was de wens van cliënten van SVRZ De Vurssche in Axel die de SilverFit gebruiken.  Deze wens gaat binnenkort in vervulling omdat je met de SilverFit ook een eigen routefilm kunt maken. Onlangs is er een film gemaakt van Axel en omstreken. Een cameraman is samen met een vrijwilliger van De Vurssche op stap gegaan.  Ze hadden veel bekijks onderweg en mochten zelfs filmen op het golfterrein. Bewoners van De Vurssche kunnen binnenkort hun vertrouwde Axel ‘op de fiets’ gaan verkennen. 


Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws