Wonen en zorg

Woongroep Somatiek

Een chronische lichamelijke aandoening kan het moeilijk maken om zelfstandig thuis te blijven wonen. Een woongroep somatiek van SVRZ is dan een goed alternatief. We hebben deze woongroepen op verschillende locaties. Sommige liggen in een dorp, andere in de stad. In elke woongroep kunt u rekenen op alle zorg die u nodig heeft in de privacy van een veilige, eigen woning. 

Iedere woongroep bestaat uit een aantal appartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Uw eigen appartement is volledig aangepast en u kunt daar dus altijd blijven wonen. U heeft een eigen badkamer, en meestal is er een pantry. Er staat een bed, een kledingkast en een nachtkastje. Richt de ruimte gerust verder in met uw eigen meubels. Er is een aansluiting voor de telefoon, televisie en internet. Daarnaast zijn er in de woongroep veel mogelijkheden om mensen te ontmoeten en om samen activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld in de ontmoetingsruimte. Als de woongroep deel uitmaakt van een groter centrum van SVRZ, dan kunt u gebruik maken van de voorzieningen die daar zijn.

Vul zelf uw dag in

Als u in een woongroep woont, bepaalt u zelf hoe u uw dag invult. U beslist waar u wilt eten, hoe laat u naar bed gaat of wat u gaat doen. In de ontmoetingsruimte kunt u tijd doorbrengen met de bewoners van de andere appartementen. Maar u kunt er ook voor kiezen om in uw eigen appartement te blijven. Er zijn regelmatig activiteiten waaraan u kunt meedoen. Zoals een filmavond of een speciale maaltijd. Natuurlijk kunt u, als dat mogelijk is, ook lid blijven van uw eigen vereniging of hobbyclub. Familie, vrienden en kennissen zijn altijd van harte welkom in de woongroep. Wij werken niet met bezoektijden.

Voorzieningen

Sommige woongroepen maken deel uit van een woonzorgcentrum. Cliënten kunnen dan gebruik maken van de voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt. Vaak liggen deze woningen in een dorpskern. In die situatie kunnen cliënten gebruik maken van de voorzieningen in het dorp. Dit ondersteunen wij door contacten te leggen met wijk- en dorpsbewoners, buren en lokale organisaties zoals winkeliers. Zo blijven de cliënten betrokken bij de samenleving en de samenleving bij SVRZ.

Deskundige zorg

Uiteraard is er altijd een verzorgende aanwezig in de woongroep. Daarnaast maken we bewust ruimte voor de mantelzorgers. Bij nieuwe bewoners overleggen we met de familie om te kijken welke ondersteuning zij willen blijven bieden. En daar maken we afspraken over.

Alle bewoners hebben een persoonlijk begeleider die de eerste contactpersoon is voor de familie. Een arts is verantwoordelijk voor alle medische zaken. En is begeleiding nodig van een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist? Dan staan deze SVRZ-medewerkers voor u klaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers die u graag helpen en ondersteunen.

Indicatie

Om in een woongroep te kunnen wonen, is een indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg). Kijk voor meer op www.ciz.nl. U kunt ook bellen naar 088-7891000.

Eigen bijdrage

De kosten voor het verblijf in een woongroep worden voor een deel betaald uit de Wlz (Wet langdurige zorg). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, hangt af van uw inkomen en vermogen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt uw eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl. U kunt ook bellen naar 0800-0087.

Aanvullende diensten

SVRZ biedt een aantal aanvullende diensten. Bijvoorbeeld telefoon of televisie op de kamer, of het wassen van kleding. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

 

Bekijk de folder.

Het verhaal van Miet Menu

Mevrouw Menu straalde en het zonnetje scheen.
Lees dit verhaal

Wij bieden woongroep Somatiek aan in:

 • 't Gasthuis

  Noordpoortplein 2
  4331 RN  Middelburg

  Centrum voor zorg en revalidatie

 • Máxima

  Pattistpark 105
  4532 HZ  Terneuzen

  Woongroep somatiek

 • De Molenhof

  Molenstraat 14
  4543 CM   Zaamslag

  Zorgcentrum

 • De Vurssche

  Rooseveltlaan 1
  4571 HT  Axel

  Zorgcentrum

 • De Kraayert

  Deltastraat 2
  4456 BB   Lewedorp

  Zorgcentrum

 • Ten Anker

  Prins Clauslaan 1
  4691 ZA   Tholen

  Zorgcentrum

 • 't Verlaet

  Bernhardstraat 22
  4554 BE  Westdorpe

  Zorgcentrum

 • De Redoute

  Canadalaan 58
  4551 AL  Sas van Gent

  Zorgcentrum

 • De Blide

  Alberdingk Thijmstraat 1
  4532 CZ  Terneuzen

  Zorgcentrum

 • Simnia

  Simniapad 1
  4357 HJ  Domburg

  Zorgcentrum

 • Boogstraat

  Boogstraat 48
  4458 CB  's Heer Arendskerke

  Woongroep somatiek

 • Ter Valcke

  Louise de Colignylaan 2
  4461 SP  Goes

  Centrum voor zorg en revalidatie

 • Tulpstraat

  Tulpstraat 8
  4371 EB  Koudekerke

  Woongroep somatiek

 • Krekepad

  Krekepad 3
  4361 JJ   Westkapelle

  Woongroep somatiek

 • Hof Rietzanger

  Hof Rietzanger 2
  4451 DE   Heinkenszand

  Woongroep somatiek

 • Noordbolwerk

  Noordbolwerk 33 (a t/m e)
  4331 SH   Middelburg

  Woongroep somatiek

 • Prinses Beatrixweg

  Prinses Beatrixweg 54 A
  4424 AD   Wemeldinge

  Woongroep somatiek

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws