Wonen en zorg

Palliatieve unit

In de palliatieve unit van SVRZ Ter Valcke in Goes kunt u de laatste fase van uw leven doorbrengen. Gespecialiseerde zorg en warme, persoonlijke begeleiding zijn 24 uur per dag aanwezig. We onderhouden nauw contact met uw familie en vrienden, die altijd welkom zijn.

Een team van speciaal opgeleide verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en vrijwilligers staat 24 uur per dag klaar voor onze cliënten. Voor alle medische verzorging die u nodig heeft maar ook voor liefdevolle zorg en aandacht. En heeft u hulp nodig van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een diëtist, een geestelijk verzorger of een specialist uit het ziekenhuis? Dan komen deze deskundigen naar de palliatieve unit toe. U heeft bij ons dus alle behandelingen, zorg en ondersteuning onder één dak.

Een dag op de palliatieve unit

Op de palliatieve unit draait alles om uw persoonlijke wensen. We proberen u in deze laatste levensfase een volwaardig thuis te bieden. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom, we werken niet met bezoektijden. Zij krijgen alle ruimte en mogelijkheden om mee deelgenoot te zijn in de zorg. Zij kunnen slapen in de familiekamer maar ook bij u op de kamer.

Uw kamer

Op de palliatieve unit heeft u een eenpersoonskamer met eigen badkamer en toilet. De kamers zijn ingericht met een hoog-laagbed, een kledingkast, een koelkast en een tafel en stoel. Ook is er een telefoon, een televisie- en internetaansluiting. U bent natuurlijk vrij om de kamer verder in te richten met uw eigen vertrouwde spullen.

Indicatie palliatieve unit

De indicatie voor het verblijf op de palliatieve unit kan op twee manieren geregeld worden:

  1. Vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
  2. Via uw zorgverzekering vanuit de zorgverzekeringswet (ZvW). Dit is een indicatie Eerste LijnsVerblijf palliatief. Een specialist ouderengeneeskunde van SVRZ beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt voor de palliatieve unit. Deze beoordeling gebeurt aan de hand van landelijk vastgestelde criteria.

Eigen bijdrage

Palliatieve zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of uw zorgverzekering. Wanneer u een indicatie heeft via het CIZ dan betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte hiervan wordt bepaald door het CAK. Wanneer u een indicatie heeft via uw zorgverzekering worden de kosten voor verblijf in de palliatieve unit betaald uit de basisverzekering en komen de kosten ten laste van uw eigen risico.

 

Aanvullende diensten

SVRZ biedt een aantal aanvullende diensten. Bijvoorbeeld telefoon of televisie op de kamer, of het wassen van kleding. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

Wilt u meer weten over de palliatieve unit?

Dan kunt u bellen naar de Zorglijn van SVRZ.
Onze medewerkers helpen u graag verder op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. T 0900 - 78 79 777

  

Bekijk de folder van SVRZ.

 

Kijk voor meer informatie op:
Stichting Agora

Netwerk palliatieve zorg Zeeland
Zeeuwse zorgschakels

Patiëntenvereniging

Het verhaal van Annie

'Dat extra gesprekje en die warme kop koffie zijn van onschatbare waarde.'
Lees dit verhaal

Wij bieden palliatieve unit aan in:

  • Ter Valcke

    Louise de Colignylaan 2
    4461 SP  Goes

    Centrum voor zorg en revalidatie

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws