Wonen en zorg

Groepswonen dementie in combinatie met psychische problemen of onbegrepen gedrag

Bij SVRZ bieden we ook zorg aan ouderen die naast dementie onbegrepen gedrag hebben. In onze groepswoningen voor bijzondere doelgroepen werken medewerkers die u deskundig begeleiden en verzorgen in een veilige, vertrouwde en kleinschalige omgeving. 

Specialistische zorg in een therapeutisch klimaat

We hebben aandacht en zorg voor de psychische, de sociale én de lichamelijke aspecten van de cliënten. We stimuleren en ondersteunen hen om datgene wat ze zelf nog kunnen te blijven doen. Zo proberen we achteruitgang te voorkomen. Het therapeutische klimaat in de woning is gericht op het samen, actief onderhouden van onderlinge relaties. Alle cliënten hebben een persoonlijk begeleider die de eerste contactpersoon is voor de cliënt en de familie. De cliënten worden bijgestaan door een team dat bestaat uit zorgmedewerkers, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een arts. Is er begeleiding nodig van een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist? Dan staan deze SVRZ-medewerkers voor u klaar. Met de mantelzorgers overleggen wij welke ondersteuning zij willen blijven bieden. Daar maken we samen afspraken over. En er zijn ook vrijwilligers die helpen en ondersteunen.

Eigen kamer en samen koken

In de woning wonen zes cliënten. Zij hebben allemaal hun eigen slaapkamer met douche en toilet, bed, nachtkastje en kledingkast. Wij vinden het belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen. En dat ze omringd zijn door herkenbare dingen. Daarom stimuleren we cliënten om hun kamer verder in te richten zoals ze dat zelf graag willen. Met meubels van vroeger, met een familieportret of een favoriet schilderij. In de gemeenschappelijke woonkamer met open keuken maken we samen met de cliënten de maaltijden klaar. 

Invulling van de dag

In de groepswoning verloopt de dag zoals in een gezin. Boodschappen doen, koken, tafel dekken, samen de maaltijd gebruiken, schoonmaken, leuke dingen doen… het gebeurt er allemaal. Alle activiteiten stemmen we af op de wensen en mogelijkheden van de cliënten. We stimuleren hen om zoveel als mogelijk actief bezig te blijven.

Indicatie voor groepswonen

Voor een plaats in een groepswoning voor bijzondere doelgroepen is een indicatie van het CIZ nodig.  Kijk voor meer op www.ciz.nl. U kunt ook bellen naar 088-7891000. Als wij een aanmelding ontvangen, gaan we graag eerst in gesprek om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Eigen bijdrage

De kosten voor het verblijf in een woning voor bijzondere doelgroepen worden voor een deel betaald uit de Wlz (Wet langdurige zorg). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, hangt af van uw inkomen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt uw eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl. U kunt ook bellen naar 0800-0087. 

Aanvullende diensten

SVRZ biedt een aantal aanvullende diensten. Bijvoorbeeld telefoon of televisie op de kamer, of het wassen van kleding. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

 

Heeft u behoefte aan tips over dementie? Bekijk dan de folder 'Een goed leven met dementie'.

 

 

  

Wij bieden groepswonen dementie in combinatie met psychische problemen of onbegrepen gedrag aan in:

  • Ter Schorre

    Bachlaan 90
    4536 GD  Terneuzen

    Centrum voor zorg en revalidatie

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws