Behandeling en begeleiding

Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Bij dementie denk je al snel aan ouderen. Maar ook mensen onder de 65 jaar kunnen de ziekte krijgen. Jonge mensen met dementie zitten in een hele andere levensfase dan ouderen. Daardoor hebben ze andere zorg nodig. SVRZ biedt zorg op maat voor jonge mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers in Zeeland. Op deze pagina leest u meer over de dagbehandeling in De Kraayert in Lewedorp. Lees hier welke zorg SVRZ nog meer biedt aan jonge mensen met dementie.

 

Bij dementie op jonge leeftijd merken de partner of andere mensen in de omgeving veranderingen op in het gedrag. Maar vaak herkennen ze deze niet als dementie. Ze denken eerder aan een depressie of een burn-out. Als blijkt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dat niet alleen duidelijkheid, maar helaas ook veel verdriet. De ziekte zorgt voor heel specifieke problemen en vragen hoe je zelf en als omgeving omgaat met die problemen. Als SVRZ helpen we hierbij.

Dagbehandeling

Zorgcentrum de Kraayert in Lewedorp biedt per dagdeel plaats aan acht jonge mensen met dementie. Een team van specialisten, zoals een arts, fysiotherapeut en psycholoog, is aanwezig om de cliënten te begeleiden en te behandelen. De dagbehandeling is maatwerk en gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt. Het is een zinvolle daginvulling met bijvoorbeeld veel beweging. Want jonge mensen met dementie zijn vaak veel fitter en actiever dan ouderen. De ruimten zijn ook speciaal op jonge mensen afgestemd. Er is bijvoorbeeld een fitnessruimte, klusruimte en een grote tuin. Daarnaast geven we individuele- en groepsbehandeling. 

Zorg op maat

Onze uitgangspunten van de behandeling van jonge mensen met dementie zijn:

 • Versterken eigenwaarde
 • Zelfredzaamheid vergroten en onbegrepen gedrag verminderen
 • Familieleden en andere direct betrokkenen ondersteunen
 • Eén behandelteam voor beide locaties wat bestaat uit van artsen, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werk en logopedist

Vervoer naar de dagbehandeling

SVRZ vindt het belangrijk dat iedereen die het nodig heeft van de speciale zorg voor jonge mensen met dementie gebruik kan maken. Voor mantelzorgers kan het vervoer van en naar de dagbehandeling moeilijk te regelen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een jong gezin hebben. In dat geval zorgen wij voor een oplossing.

Groepswoning

Naast de dagbehandeling biedt SVRZ zorg op maat voor jonge mensen met dementie in een groepswoning in Ter Schorre in Terneuzen (vanaf begin 2020). In de groepswoning kunnen mensen terecht die niet meer thuis kunnen wonen. Wilt u meer weten over de groepswoning? Klik dan hier.

Contact en informatie

Klik hier voor meer informatie over onze zorg voor jonge mensen met dementie en hun familie en/of mantelzorgers. Ook in onze folder leest u meer informatie.

 

Wilt u meer weten over de groepswoning of de dagbehandeling van SVRZ voor jonge mensen met dementie? Of heeft u behoefte met iemand te praten omdat u denkt aan dementie bij uzelf of iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met uw casemanager of een medewerker van de Zorglijn van SVRZ via zorglijn@svrz.nl of 0900 7879 777.

 

Het verhaal van De heer en mevrouw de Bruine

Ik zag er tegenop, maar het is hier prima
Lees dit verhaal

Wij bieden dagbehandeling voor jonge mensen met dementie aan in:

 • De Kraayert

  Deltastraat 2
  4456 BB   Lewedorp

  Zorgcentrum

 • De Kraayert

  Deltastraat 2
  4456 BB   Lewedorp

  Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws