Ter Schorre

Groepswonen voor jonge mensen met dementie

Bachlaan 90

4536 GD Terneuzen

Bij dementie denk je al snel met ouderen. Maar ook mensen onder de 65 jaar kunnen de ziekte krijgen. Jonge mensen met dementie zitten in een hele andere levensfase dan ouderen. Daardoor hebben ze andere zorg nodig. SVRZ biedt zorg op maat voor jonge mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers in Zeeland. Jonge mensen die niet meer thuis kunnen wonen, kunnen terecht in een groepswoning.

Bij dementie op jonge leeftijd merken de partner of andere mensen in de omgeving veranderingen op in het gedrag. Maar vaak herkennen ze deze niet als dementie. Ze denken eerder aan een depressie of een burn-out. Als blijkt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dat niet alleen duidelijkheid, maar helaas ook veel verdriet. De ziekte zorgt voor heel specifieke problemen en vragen hoe je zelf en als omgeving omgaat met die problemen. Als SVRZ helpen we hierbij.

Groepswoning

SVRZ biedt zorg  zorg op maat in Ter Schorre in Terneuzen (vanaf begin 2020). Hier kunnen jonge mensen met dementie terecht die niet meer thuis kunnen wonen. Er zijn 2 woningen voor ieder 6 personen. De kamers zijn 15 m2 en hebben een eigen badkamer. Elke woning heeft een grote gezamenlijke woonkamer, een aparte tv-kamer en terras. We koken dagelijks vers. Afhankelijk van de mogelijkheden van een cliënt, krijgt hij/zij een persoonlijke leefcirkel. Voor de een betekent dat vrij bewegen op de afdeling, voor de ander in de tuin of zelfs zelfstandig een boodschap kunnen doen. Met behulp van bakens en gps zijn bewoners te volgen en gaan deuren vanzelf open of blijven ze gesloten. Deze vrijheid draagt bij aan de kwaliteit van leven voor de cliënt. De betrokkenheid en ondersteuning van partners, kinderen en andere familie vindt SVRZ erg belangrijk. Zij zijn daarom altijd welkom en mogen ook blijven slapen.

Zorg op maat

Onze uitgangspunten van de behandeling van jonge mensen met dementie zijn:

 • Versterken eigenwaarde
 • Zelfredzaamheid vergroten en onbegrepen gedrag verminderen
 • Familieleden en andere direct betrokkenen ondersteunen
 • Een behandelteam van artsen, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werk en logopedist

Dagbehandeling

Naast een groepswoning heeft SVRZ ook een dagbehandeling voor jonge mensen met dementie. Deze dagbehandeling is gehuisvest in zorgcentrum de Kraayert in Lewedorp. 

Contact en informatie

Lees hier meer informatie over onze zorg voor jonge mensen met dementie en hun familie en/of mantelzorgers. Ook in onze folder leest u meer informatie. Wilt u meer weten over de groepswoning of de dagbehandeling van SVRZ voor jonge mensen met dementie? Of heeft u behoefte met iemand te praten omdat u denkt aan dementie bij uzelf of iemand in uw omgeving?  Neem dan contact op met een medewerker van de Zorglijn van SVRZ via zorglijn AT svrz DOT nl of 0900 7879 777.

 

Ontdek meer over deze locatie

 • Contactgegevens

  De twee groepswoningen voor jonge mensen met dementie gaan begin 2020 open. Tot die tijd kunt u voor meer informatie contact opnemen met de Zorglijn van SVRZ. Onze medewerkers geven u graag meer informatie. 

  Wilt u meer informatie of wilt u zorg aanvragen?

  Bel 0900 - 78 79 777
  Stuur een bericht
 • Locatie op de kaart

 • Voorzieningen op deze locatie

  • Kapper

   Wilt u uw haar laten knippen en föhnen? Of wilt u het laten watergolven of kleuren? In onze kapsalon is uw haar in goede handen.

   U kunt bij ons op verschillende manieren betalen. Overlegt u hierover even met de kapper. 

  • Pedicure

   Wilt u uw voeten eens extra laten verzorgen? De pedicure is u graag van dienst. Voor alle voetverzorging kunt u bij haar terecht. U kunt zelf contact opnemen met de pedicure om een afspraak te maken.  

  • Restaurant

   In ons restaurant kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch, een borrel of een warme maaltijd. U bent welkom om de krant te lezen of te internetten met ons gratis WIFI. Soms organiseren we activiteiten zoals themamaaltijden. 

 • Zorgdiensten op deze locatie

Suggesties?