't Verlaet

Zorgcentrum

Bernhardstraat 22

4554 BE Westdorpe

Bel 0115-451851
  • Groepswoningen voor mensen met dementie
  • Woongroepen voor mensen met lichamelijke beperkingen
  • Aanleunwoningen De Witte Leeuw

Zorgcentrum ’t Verlaet is gelegen in het centrum van het Zeeuws Vlaamse dorp Westdorpe. Het is omgeven door een sfeervolle tuin en groene grasvelden. Ook een buurtsuper en een kledingwinkel zijn dicht in de buurt. U zult zich snel thuis voelen in ’t Verlaet, er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer.   Aangrenzend aan ’t Verlaet zijn er aanleunwoningen ‘de Witte Leeuw', waar u kunt wonen met zorg bij u thuis. Deze aanleunwoningen worden verhuurd via woningcoöperatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen.

U kunt bij ons terecht als u door geheugenproblemen niet langer thuis kunt wonen. Wij bieden u ondersteuning in een warme, huiselijke sfeer, net zoals in een gezin. U heeft uw eigen kamer, die u zelf met vertrouwde spulletjes van thuis in kunt richten. Een aantal kamers heeft zelfs een aparte slaapkamer. Er is een gezellige huiskamer met keuken, waar bewoners samen koken, eten, een spelletje doen of naar muziek luisteren. Net waar u zin in heeft. 

Kunt u niet meer zelfstandig wonen door lichamelijke beperkingen? Dan kunt u in een van onze woongroepen terecht. Hier heeft u de privacy van uw eigen ruime appartement, met een aparte slaapkamer. Wij bieden u de zorg en ondersteuning om zo veel mogelijk het leven te leiden dat u gewend bent. Zin in contact en gezelligheid? In de gezamenlijke ontmoetingsruimte of in de recreatieruimte is vaak wat te doen.  

Een levendige sfeer

Zorgcentrum ’t Verlaet is de spil van het dorp. Met een kinderdagopvang naast de deur is er altijd beweging. Op het terras kijkt u uit op de kinderdagopvang. In het park en de tuin kunt u heerlijk wandelen of lekker in het zonnetje zitten. En als u een wandelingetje gaat maken kunt u even uitrusten bij restaurant de Baeckermat. U hoeft uzelf niet te vervelen in ’t Verlaet. Onze medewerkers welzijn en vrijwilligers zorgen voor een afwisselend activiteitenprogramma met op dinsdagmiddag een optreden, quiz of bingo. Maar u kunt ook deelnemen aan een van de vele verenigingen zoals de beauty salon, bloemschikken, bewegen op muziek, bingo en wandelen. Het voormalige restaurant is nog steeds een gezellige ontmoetingsruimte waar u samen met uw bezoek van harte welkom bent om een kopje koffie of thee te komen drinken. In deze ruimte vinden ook de diverse activiteiten plaats. In 't Verlaet is een kleine winkel waar u op dinsdag en vrijdagochtend terecht kunt voor onder andere verzorgingsprocducten, snoepjes,  koekjes, frisdranken en fruit. 

Overige zorg

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie of logopedie nodig? Wij zorgen ervoor dat dit voor u geregeld wordt. En moet u bloed laten prikken? De prikdienst komt eenmaal per week naar ‘t Verlaet. Onder begeleiding van de fysiotherapeut of beweegbegeleider kunt u aan uw lichamelijke conditie werken. U bent ook welkom bij de wekelijkse gymgroep van de fysiotherapeut. En onze beweegbegeleider staat voor u klaar als u uw fysiotherapeut vindt dat u meer ondersteuning nodig heeft.  Wilt u samen met uw partner in ‘t Verlaet komen wonen? Ook dat is mogelijk in ’t Verlaet. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws