De Redoute

Zorgcentrum

Canadalaan 58

4551 AL Sas van Gent

  • Groepswoningen voor mensen met dementie
  • Woongroepen voor mensen met lichamelijke beperkingen

Het moderne zorgcentrum De Redoute staat buiten het centrum van het karakteristieke Zeeuws Vlaamse dorp Sas van Gent. In een rustige omgeving en vlakbij de grens met België. Met in de buurt een bushalte dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Kunt u door lichamelijke beperkingen of geheugenproblemen niet langer thuis wonen? Dan kunt u terecht in zorgcentrum De Redoute in Sas van Gent. Wij bieden u ondersteuning in een warme, huiselijke sfeer. U heeft uw eigen kamer, die u zelf met vertrouwde spulletjes van thuis in kunt richten. Hier kunt u zich in alle rust terug trekken als u behoefte heeft aan privacy. Er zijn gezellige ruimtes voor gezamenlijk gebruik waar bewoners samen kunnen eten, koffie drinken en deelnemen aan een activiteit. Ook uw bezoek is natuurlijk altijd van harte welkom.

Blijf de dingen doen die u leuk vindt

Samen met vrijwilligers zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen waarin u plezier en interesse heeft. Er is een afwisselend aanbod aan verenigingen met voor iedereen wat wils. Muziek, knutselen, handwerken, geheugentraining, beautysalon, bloemschikken en voorlezen. U kunt zelf uw keuze maken. En op woensdagmiddag is er altijd een gezellige middag met bijvoorbeeld een optreden, een  bingomiddag of een quiz. Bent u graag in de buitenlucht? Dan kunt u uw hart ophalen in een van de drie tuinen waar u heerlijk kunt wandelen, in het zonnetje kunt zitten of mee kunt helpen met het onderhoud ervan. Ook is er een duofiets met trapondersteuning aanwezig. Vrijwilligers staan  klaar om samen met u een fietstocht te maken. In  het  restaurant kunt u uw verjaardag vieren, een kopje koffie drinken met uw bezoek of tussen de middag een warme maaltijd gebruiken. En in het winkeltje met een assortiment basisartikelen kunt u op dinsdag- en vrijdagmiddag uw boodschappen doen. U kunt hiervoor terecht voor onder andere verzorgingsprocducten, snoepjes,  koekjes, frisdranken en fruit. 

Overige zorg

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie of logopedie nodig? Met een verwijzing van uw huisarts zorgen we ervoor dat dit geregeld wordt. En moet u bloed laten prikken? De prikdienst komt tweemaal per week naar De Blide. Onder begeleiding van de fysiotherapeut of beweegbegeleider kunt u aan uw lichamelijke conditie werken. U bent ook welkom bij de wekelijkse gymgroep van de fysiotherapeut. Wanneer u in de Redoute komt wonen, dan zijn er ook mogelijkheden voor uw partner. Deze kan een woning huren in één van onze aanleunwoningen aan de Vierambachtenstraat of Rijsenburg, via woningcoöperatie Woonzorg Nederland.

 

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws