SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wie woont en werkt in de ouderenzorg, wordt regelmatig geconfronteerd met afscheid en verlies. Bewoners verliezen hun medebewoners; medewerkers en vrijwilligers de mensen voor wie ze hebben gezorgd. Ook al maken we het vaak mee, afscheid nemen brengt altijd emoties met zich mee. Elk afscheid krijgt zijn eigen aandacht. En een keer per jaar staat SVRZ ’t Gasthuis stil bij allen die ons ontvallen zijn. We vinden het heel belangrijk om dit elk jaar te doen.

Nieuwe manier van herdenken
Dat stilstaan doet SVRZ ’t Gasthuis dit jaar op een nieuwe manier. Dat gebeurt door op woensdagavond 2 november het licht van de Oostkerk te laten branden. In de kleur wit, als symbool van het licht zelf. Ter nagedachtenis aan allen die ons ontvallen zijn.

Bewoners zijn hierover geïnformeerd via de eigen nieuwsbrief. Nabestaanden van overleden cliënten hebben hierover een brief ontvangen.

Gesprekstas
Het is niet altijd gemakkelijk om over verlies te praten. Behalve het Oostkerk licht te laten branden, krijgen alle woningen een tas. Met daarin een foto van de Oostkerk, een gedicht, een led kaars en tips om in gesprek te kunnen gaan. Er is niet toevallig voor 2 november gekozen. Deze hele week is het programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’ te zien op NPO 2. Over het herdenken van mensen met licht. Daar willen we bij aansluiten.

Meer info vind je op: www.svrz.nl  en www.zeeuwsezorgcoalitie.nl

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?