Liefde in het verpleeghuis

Bij SVRZ vinden we het belangrijk dat er aandacht is voor seksualiteit en diversiteit. Zo doen we actief mee aan de coming out day en heeft SVRZ Ter Valcke in Goes de Zeeuwse Parel gewonnen. Ook in 2019 besteden we bij SVRZ op verschillende momenten aandacht aan 'roze ouderen'. 

Visie van SVRZ op liefde in het verpleeghuis 

We hebben het over liefde in de breedste zin van het woord. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, dit betekent dat we ook aandacht hebben voor de diversiteit van mensen. We hebben oog voor de identiteit van onze cliënt. Intimiteit en seksualiteit zijn verbonden met het leven, wat niet stopt als je in een verpleeghuis gaat wonen. Cliënten en hun partner krijgen met dit onderwerp te maken wanneer één van hen in een verpleeghuis komt wonen.  Door het onderwerp bespreekbaar te maken willen we hiervoor voldoende ruimte bieden aan de client en diens partner.

Aankondiging/verslag activiteiten

 • 14 februari Valentijnsdag: 

  SVRZ Ter Valcke schenkt op Valentijnsdag, 14 februari aandacht aan liefde in het verpleeghuis. Die dag staat in het teken van de liefde. Zo delen we roze lekkernijen uit en is in het restaurant de aankleding en het menu aangepast. Op deze manier vragen we aandacht voor het onderwerp Liefde.

  Bekijk hier de poster.

 • Kenniscafé:

  In SVRZ Ter Schorre was er een succesvol Kenniscafé over seksualiteit en intimiteit. Dit onderwerp leeft onder medewerkers en vrijwilligers, want er waren ruim 70 belangstellenden aanwezig bij het Kenniscafé.

  In het verslag van het Kenniscafé leest u wat het zo succesvol maakte. 

 • Winnaar Zeeuwse parel:
  in 2017 heeft SVRZ Ter Valcke in Goes de Zeeuwse parel gewonnen voor haar aandacht voor seksuele diversiteit in de organisatie. 

Lees- en kijktips


1. Geven we genoeg ruimte aan de liefde?

 

 


2. Liefde mag nooit een gewoonte worden

 

 

 

Vragen

Heeft u vragen over dit onderwerp? Mail of bel met Bea Menu, beleidsmedewerker SVRZ.

b.menu AT svrz DOT nl  / 088 887 1089

 

 

Suggesties?