SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wat is Korsakov?

Het syndroom van Korsakov ontstaat voornamelijk door (jarenlang) overmatig alcoholgebruik in combinatie met slechte of onregelmatige voeding. Door de combinatie tussen overmatig alcoholgebruik en een tekort aan vitamine B1 kunnen er ernstige verschijnselen ontstaan zoals: ernstige geheugenstoornissen, moeite met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden en een beperkt ziekte-inzicht.

SVRZ Ter Poorteweg AC

Korsakov behandeling

Het syndroom van Korsakov is een permanente beschadiging. De gezondheid en het probleemgedrag kunnen door middel van een specialistische behandeling wel verbeteren. Gedurende de  behandeling is het belangrijk dat de cliënt een langere periode niet drinkt in combinatie met verantwoorde voeding. Mensen met het syndroom van Korsakov vragen een specialistische benadering. De behandeling van van SVRZ zorgt voor veiligheid, structuur, eenduidigheid en duidelijkheid.

Welke medewerkers zetten we in bij de Korsakov behandeling?  

Het syndroom van Korsakov is een permanente beschadiging. De gezondheid en het probleemgedrag kunnen wel verbeteren wanneer iemand een langere periode niet drinkt in combinatie met verantwoorde voeding. Mensen met dit syndroom vragen een specialistische benadering. Zij hebben behoefte aan veiligheid, structuur, eenduidigheid en duidelijkheid.

SVRZ Ter Poorteweg werkplaats

Korsakov SVRZ

De behandeling van Korsakov vindt plaats in de Korsakov kliniek van SVRZ. De kliniek bestaat uit zes groepswoningen waarin elk maximaal 7 cliënten wonen. Onze Korsakov kliniek en het activiteitencentrum. Meer informatie over het activiteitencentrum vind je in deze folder.

Meer weten over onze Korsakov behandeling?

Heeft u vragen of wilt u meer meten over onze Korsakov behandeling? Bel naar 0900 – 78 79 777 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?