SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wat betekent een betekenisvolle dag?

Tijdens een interactieve rondleiding worden objecten uit de collectie van het Zeeuws Museum getoond aan cliënten van SVRZ en medewerkers. Er ontstaat een gesprek tussen generaties. Er worden herinneringen opgehaald en levensverhalen gedeeld. De senioren brengen samen met de medewerkers een bezoek aan het museum. Ze krijgen gezamenlijk een interactieve rondleiding gegeven door een museumdocent.

Begeleiding van eigen medewerkers

De begeleiding van de cliënten door het museum wordt verzorgd door een begeleider van het Zeeuws Museum en de medewerkers. Het museum is het middel om met elkaar in gesprek te gaan. Medewerkers delen met elkaar de ervaringen die ze op hebben gedaan.

Medewerker en client in Zeeuws Museum

Medewerker & Cliënt

SVRZ ziet een grote toegevoegde waarde in het betrekken van de medewerkers uit het zorgteam van de cliënt bij dit project. Huis van herinnering is een aanvulling op het dagelijks werk van de medewerkers. Daarom kiest SVRZ ervoor om elke cliënt te begeleiden vanuit het zorgteam. Dus een medewerker gaat op stap met een cliënt en leert op zo’n dag de cliënt nog beter en op een andere manier kennen. Uiteraard is er op een later moment ook ruimte voor intervisie tussen de medewerkers onderling. De intervisie is gericht op de betekenis van levensverhalen vertellen door ouderen en het oproepen van herinneringen.

Bezoekers bekijken schilderij

Magda de Rooij werkt bij SVRZ in Ter Schorre

Het contact met de cliënten is anders dan op de woning. Je ziet de cliënten genieten en dan geniet je zelf ook. Ook heb ik dingen gehoord van cliënten die ik nog niet wist. Zo is er een cliënt tandartsassistente geweest vroeger. En een ander heeft op de kinderafdeling gewerkt. We kunnen hier nog lang over doorpraten op de woning. Ik gun dit iedere cliënt elk jaar!’

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?