SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Lunch recept van vrijdag 28 mei – Couscous met geroosterde groeten en verse kruiden

Couscous is nu typisch zo’n gerecht waar je eigenlijk geen omkijken naar hebt. Couscous is gemaakt van durumtarwe uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine balletjes. Die kun je zo kopen en gewoon overgieten met kokend water en mengen met wat zout en olijfolie. Couscous bevat vezels, B- vitamines en mineralen. Combineer het met geroosterde groenten en wat verse kruiden. Dit gerecht kun je ook als avondmaaltijd nuttigen.

Bekijk hier het recept én de boodschappenlijst!

Lunch recept van donderdag 27 mei – Desembrood met een makreel salade

Een makreel voor de lunch is een gezonde keuze. Het is een vette vis die boordevol omega 3-vetzuren, mineralen en vitamine D zit. Erg goed voor je lijf. Je kunt een makreel vers eten bij de warme maaltijd maar gerookt is het een gezond alternatief als broodbeleg. Koop je brood eens ongesneden bij de bakker en snij zelf een paar dikke boterhammen af voor een leuk resultaat.

Bekijk hier het recept én de boodschappenlijst!

Lunch recept van woensdag 26 mei – Wrap van rode bietjes en geitenkaas

Bietjes of krootjes zijn gezonde vitaminebommetjes. Ze zijn rijk aan vitamines, nitraten, foliumzuur en antioxidanten. Deze combinatie met geitenkaas is een gouwe ouwe maar niet te versmaden. Bietjes kunnen warm of koud bereid worden, hier gebruiken we ze koud, maar in een lauwwarme salade, een soep of in combinatie met aardappelen en een gehaktbal is zijn ze net zo lekker.

Bekijk hier het recept én de boodschappenlijst!

Lunch recept van dinsdag 25 mei – Wortelsoep met rabarber compote

Wortels zijn goed voor je weerstand én voor je ogen. Ze bevatten veel bètacaroteen, vezels, vitamines maar weinig calorieën. Ze zijn lekker in een salade, smaken goed bij een visje, geroosterd van de barbecue met een kwark sausje en ze zijn heerlijk in de soep. Met wortelsoep kun je eindeloos variëren. Van een Oosterse wortelsoep met kokosmelk en rode curry tot een Hollandse wortelsoep met extra veel groenten. Lekker voor bij de lunch of het avondeten op een zomerdag. Voedzaam, gezond en vooral erg lekker.

Bekijk hier het recept én de boodschappenlijst!

Margot Verhaagen

Gezonde Lunch maken met Margot Verhaagen

Margot Verhaagen houdt zich bezig met gezond en Zeeuws eten in de breedste zin van het woord. Ze groeide op in een gezin waar eten een belangrijke rol speelde; er werd altijd van het seizoen gegeten en al vroeg ontdekte haar moeder vegetarische recepten. Opa was groenteboer en teelde zelf in zijn tuinproducten voor de verkoop waarmee hij langs de deuren leurde en die haar oma verkocht in een groentewinkeltje te Kapelle.

Momenteel schrijft ze iedere week in de PZC een column met persoonlijke verhalen waar steevast een recept aan vast zit en daarnaast ook een artikel over een Zeeuwse ondernemer die zich met eten en drinken bezighoudt. Gezond kan namelijk ook lekker zijn.

Voor de Provincie Zeeland kookt ze met Zeeuwse producten lekkere en gezonde recepten samen met kinderen voor YammYammY Lekker Zeeuws zodat zij leren dat er veel lekkere en gezonde Zeeuwse streekproducten zijn, zomaar om de hoek. In juni komt er een YammYammY kookboek uit.

Daarnaast werkt ze drie dagen per week bij JB Diesch, ja die van de babbelaars, en stond ze aan de wieg van Searoop, een nieuwe Zeeuwse biologische limonadesiroop die ze mede-ontwikkelde. Medio 2022 verschijnt een Oesterboek van haar hand, in samenwerking met twee andere auteurs.

Voor SVRZ verzorgt ze nu vlogs gedurende de Vitaliteits4daagse met gezonde, makkelijke lunchrecepten die  in een handomdraai klaar zijn met veelal Zeeuwse ingrediënten.

Dat wordt smullen!

Lees meer over Margot
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?