SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

In deze deelsessie gaan we in op de meerwaarde van EBP in het verpleeghuis. We delen hoe je EBP kunt toepassen in de dagelijkse zorgverlening en wat daarvoor nodig is. Ook zullen we meten en bespreken in hoeverre jullie zelf affiniteit hebben met EBP aan de hand van een nieuw ontwikkelde vragenlijst. Als laatste geven we een inkijk in een promotietraject waarbij het onderwerp ‘Eenzaamheid in het verpleeghuis’ centraal staat en de verbinding tussen wetenschap en praktijk tot stand zal komen.

Leerdoel: in de deelsessie weet je:

  • Wat EBP is
  • Waarom je EBP in de praktijk toepast
  • Hoe je EBP in de praktijk toepast

 

Hieronder stellen we de workshopleiders aan je voor:

Marleen Lovink

Ik ben van achtergrond verpleegkundige. Op dit moment ben ik werkzaam bij het UKON als post doc onderzoeker op het onderzoeksprogramma Verzorging en Verpleging. In 2019 ben ik gepromoveerd op het onderzoek ‘Taakherschikking in de ouderenzorg’. De onderzoeksprojecten waar ik nu mee bezig ben, richten zich op het versterken van de V&V in verpleeghuizen doormiddel van: EBP, functiemix, communicatie en interprofessionele samenwerking.

Dick van de Kolk

Een groot deel van mijn professionele loopbaan heb ik in de GGZ gewerkt, in een combinatie van zorg (verpleegkundige rollen) en onderwijs, en ben ook enkele jaren werkzaam geweest als docent in het hoger onderwijs. Ik ben ooit opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur, maar mijn hart bleek in de zorg te liggen. Tegenwoordig werk ik als verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg bij SVRZ. Als regievoerend behandelaar ben ik betrokken bij jonge mensen met dementie. Daarnaast werk ik voor het trainingscentrum van SVRZ en verricht ik promotieonderzoek naar eenzaamheid in de verpleeghuissetting voor de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland (AWOZ).

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?