SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

We bespreken met jullie de thema’s die professionals, revalidanten en mantelzorgers belangrijk vinden in een uitdagend revalidatieklimaat. Hierbij kun je aan veel verschillende onderwerpen denken, zoals oefenen, eHealth, voeding, mantelzorgparticipatie en de fysieke omgeving van de revalidatieafdeling. Samen komen we tot praktische voorbeelden, die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse werk.

Leerdoelen: na deze sessie weet je welke thema’s van belang zijn om een uitdagend revalidatieklimaat te creëren en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

 

Hieronder stellen we de workshopleiders aan je voor:

Bianca Buijck

Bianca Buijck

In 1987 startte ik als aspirant verzorgende in Ter Schorre. In de jaren erna werden verschillende functies doorlopen in verschillende locaties van SVRZ en verschillende cursussen en opleidingen volbracht. In 2013 promoveerde ik voor SVRZ en De Zorgboog op het GRAMPS onderzoek: Geriatric Rehabilitation in Amputation and Stroke. Tegenwoordig ben ik managing director van de Rotterdam Stroke Service, associé van Studio GRZ, onderzoeker ErasmusMC en (gast)docent bij verschillende universiteiten en hogescholen. Mijn werk bevindt zich in de trias van onderzoek, praktijk en onderwijs, waarbij betrokkenheid bij vele projecten en onderzoeken om de zorg voor mensen met een aandoening te verbeteren. De krenten in de pap zitten voor mij in de tientallen publicaties in internationale tijdschriften. Dat is mooi… Maar weet je wat ik het mooiste vind? Ik mag overal aan tafel zitten! Bij de bestuurders van grote ziekenhuizen om te praten over goede zorg, bij de helpenden en verzorgenden tijdens de lunch, bij zorgverzekeraars om te werken aan bekostiging projecten, bij mensen op (inter)nationaal level over onderzoek en visievorming.

Lian Tijsen

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en bij de verpleeghuizen van de Zorgboog gaan werken. Van 2011 tot 2014 heb ik de master geriatriefysiotherapie gevolgd. Binnen het verpleeghuis heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, van somatiek, NAH tot PG. Maar vooral van het werken op de geriatrische revalidatie word ik heel enthousiast. In 2018 zijn de Zorgboog en Oktober een inhoudelijke samenwerking aangegaan op het gebied van de geriatrische revalidatie. Als gevolg daarvan heb ik de kans gekregen om te starten met een promotieonderzoek naar het uitdagend revalidatieklimaat. Ik combineer nu 3 dagen werk als fysiotherapeut op de geriatrische revalidatie met 2 dagen onderzoek binnen het LUMC naar het uitdagend revalidatieklimaat.

Geriatrie fysiotherapeut de Zorgboog
Wetenschappelijk onderzoeker Oktober en de Zorgboog

Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?